Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Λίντα Ζερβάκη: Ελληνίδα θα συντονίσει το τελευταίο ντιμπέιτ

Λίντα Ζερβάκη: Η Ελληνίδα δημοσιογράφος  θα συντονίσει το τελευταίο ντιμπέιτ για τις γερμανικές εκλογές Σεπτεμβρίου.

Όλαφ Σολτς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), Άρμιν Λάσετ από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Αναλένα Μπέρμποκ από τους Πράσινους (Die Gruene) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τελευταία φορά σε τηλεοπτικό πλατό, με δύο γυναίκες δημοσιογράφους να συντονίζουν την τηλεμαχία.

Η μία εκ των δύο είναι η 46χρονη Ελληνίδα Λίντα Ζερβάκη, καταξιωμένη δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ProSieben. Μέχρι τον Απρίλιο του 2021 παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων των 20:00 του πρώτου καναλιού ARD

Ποια είναι η Λίντα Ζερβάκη

Η Ζερβάκη είναι κόρη Ελλήνων εργατών που μετανάστευσαν στο Αμβούργο, όπου η ίδια φοίτησε στο Friedrich-Ebert-Gymnasium μέχρι το 1994. Ο πατέρας της είχε περίπτερο στο Αμβούργο. Μετά τον θάνατό του, η Ζερβάκη και τα αδέρφια της, Γιάννης και Χαράλαμπος, αναγκάστηκαν να βοηθήσουν οικονομικά την μητέρα τους και να εργάζονται στο περίπτερο ενώ ήταν ακόμα παιδιά. Μέχρι την ηλικία των 28 ετών, η Ζερβάκη εργαζόταν στο περίπτερο τις Κυριακές. Το πρώτο βιβλίο που έγραψε και εξέδωσε είναι αφιερωμένο σε αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.