Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Söder :Επανεξελέγη Πρόεδρος του CSU - Σκληρές βολές κατά SPD

 «Ο Söder επανεξελέγη επικεφαλής του CSU - Προειδοποίηση για "πολύ πικάντικη αριστερή σούπα"»

«Ο επικεφαλής του CSU Söder έλαβε το 87,6% των ψήφων κατά την επανεκλογή του ως αρχηγός του κόμματος -λίγο λιγότερο απ’ ό,τι την προηγούμενη φορά. Λίγο πριν επιτέθηκε έντονα, μεταξύ άλλων, στον υποψήφιο Καγκελάριο του SPD Scholz»

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία από το Συνέδριο του CSU στην Νυρεμβέργη στο αξίωμα του ηγέτη του κόμματος. Ο Söder έλαβε 600 από τις 685 έγκυρες ψήφους των αντιπροσώπων. Ήταν ο μόνος υποψήφιος.

Το 87,6%, ωστόσο, είναι χειρότερο αποτέλεσμα απ’ ό,τι στις προηγούμενες εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, όταν έλαβε το 91,3% των ψήφων.

Λίγο πριν ο Söder είχε προκαλέσει σε αναμέτρηση τα «αριστερά» κόμματα και τον υποψήφιο Καγκελάριο του SPD Olaf Scholz. «Δυστυχώς δεν είναι ένα πανηγυρικό συνέδριο, όπως θα θέλαμε να είναι», είπε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις ανεπαρκείς. «Υπάρχει πραγματικά κίνδυνος πολιτικής κατολίσθησης». Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γερμανίας θα μπορούσε να υπάρξει μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Die Linke.

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα έχουν την επιλογή μεταξύ «πολιτικής ελευθερίας» και «αριστερής αναδιανομής ή επανεκπαίδευσης». Το ζητούμενο τώρα είναι η ενότητα με το CSU και τον Armin Laschet. «Δεν έχω διάθεση να ασκήσω αντιπολίτευση», είπε ο Söder. Η απόφαση είναι απλή: «Επιλέγουμε την ελευθερία». Το CSU θέλει «τον Armin Laschet ως Καγκελάριο αντί του Olaf Scholz ή της Annalena Baerbock».

«Θα δείξουμε στην Αριστερά ότι δεν έχουμε παραδοθεί ακόμα». Το Die Linke εξακολουθεί να είναι το επίσημο διάδοχο κόμμα του κομμουνιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας SED. Μέχρι σήμερα, οι πολιτικοί του κόμματος δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από το καθεστώς αδικίας της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την Ιστορία, αλλά και με το παρόν και το μέλλον. «Η αριστερή φόρμουλα είναι: Υψηλότεροι φόροι, υψηλότερα χρέη, περισσότερη γραφειοκρατία, λιγότερη ασφάλεια», δήλωσε ο Söder.

Ο Scholz ήταν ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών σε περιόδους εκτόξευσης των φορολογικών εσόδων. Αν γίνει ομοσπονδιακός Καγκελάριος, θα είναι ο «πρώτος Γερμανός Καγκελάριος του χρέους και δεν το αξίζουμε αυτό», είπε ο Söder.

Ο Söder ζήτησε επίσης την σύσταση Εξεταστική Επιτροπής για τον Scholz σε σχέση με την λεγόμενη Υπόθεση Cum-Ex. Υπάρχουν αμέτρητα ερωτηματικά, αλλά καμία απάντηση. «Νομίζω ότι όλο αυτό το σύμπλεγμα αξίζει να εξεταστεί από το Κοινοβούλιο όσο και η υπόθεση των διοδίων και της Wirecard».

Ο Söder απαιτεί από τους Φιλελευθέρους σαφή απόρριψη ενός πιθανού κυβερνητικού συνασπισμού με το SPD και τους Πρασίνους. Το FDP θα πρέπει να δηλώσει «ότι απορρίπτει αυτήν την ανήθικη προσφορά των αριστερών», τόνισε ο Söder. Το FDP είχε ζητήσει περικοπές φόρων, αλλά πλέον λέει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις φόρων, επέκρινε ο Söder. «Αυτό είναι ένα βήμα προς μια αριστερή κυβέρνηση», προειδοποίησε ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών. Μία κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Die Linke θα είναι «μία πολύ πικάντικη αριστερή σούπα», αλλά και μία κυβέρνηση με την συμμετοχή των Φιλελευθέρων θα έχει αριστερό πρόσημο, ακόμη και αν θα είναι μια «αραιωμένη αριστερή σούπα». Όλοι όσοι προτίθενται να στηρίξουν το FDP θα πρέπει να αναρωτηθούν αν κάνουν την σωστή επιλογή.

Ο Söder χαρακτήρισε «νέο κίνδυνο» για την Δημοκρατία στην Γερμανία το κίνημα των Querdenker (σ.σ.: Το κίνημα «αυτών που σκέπτονται κόντρα στο ρεύμα» έχει κατά κύριο λόγο οργανώσει τις διαμαρτυρίες εναντίον των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό). Ο ίδιος έχει λάβει κατά τις τελευταίες εβδομάδες επιστολές που ήταν γεμάτες προσωπικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές προσβολές, δήλωσε ο Söder -και διάβασε αρκετά παραδείγματα. Σε αυτές τον βρίζουν ως «βρωμο-ναζί» και «απόβρασμα», ενώ ένα email έλεγε: «Θα σε σκοτώσουμε». Ο επικεφαλής του CSU είπε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Το ζήτημα δεν αφορά τον ίδιο προσωπικά, καθώς η ίδια γλώσσα και η ίδια επιθετικότητα χρησιμοποιούνται εναντίον πολλών ανθρώπων.

Γι’ αυτό και ο ίδιος θέλησε να κάνει μια σαφή ανακοίνωση: «Δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκφοβιστεί ή να απειληθεί. Όποιος επιτίθεται στην Δημοκρατία και πυροδοτεί τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό, πρέπει να υπολογίζει με τη δική μου και την δική μας σκληρή αντίσταση».

Ο Söder kατηγόρησε  το AfD ότι επιχειρεί να κερδίσει την συμπάθεια των υποστηρικτών του κινήματος των Querdenker. «Είναι μαριονέτες των "Querdenker" ή είναι μαριονέτες του εαυτού τους;», ρώτησε. Εάν το AfD δεν καταφέρει να αποστασιοποιηθεί από αυτό το κίνημα, τότε θα έχει χάσει την ηθική νομιμοποίηση για να μπορεί να δραστηριοποιείται στο Κοινοβούλιο.

Υπό τις έντονες επευφημίες των συνέδρων, ο Söder τάχθηκε επίσης σαφώς κατά του εξαναγκασμού να χρησιμοποιούνται όροι ουδέτερου φύλου στην γερμανική γλώσσα. «Εμείς ως CSU δεν αποδεχόμαστε κανένα νόμο περί φύλου ή πρόστιμα για την μη χρήση ουδέτερης ορολογίας». Η Βαυαρία είναι «μία ελεύθερη πολιτεία και όχι ένα κράτος αναμόρφωσης. Για εμάς αυτό που μετράει είναι η κοινή λογική». Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να λαμβάνουν χαμηλότερους βαθμούς επειδή αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ορολογία στις εργασίες τους. Ο ίδιος έχει δώσει εντολή στον Υπουργό Επιστημών της Βαυαρίας Bernd Sibler να το εξασφαλίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.