Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Γερμανία: Προσωρινό λουκέτο σε εργοστάσιο της Opel

Η Opel αποφάσισε να κλείσει μια ολόκληρη μονάδα παραγωγής στο Άιζεναχ της Θουριγγίας λόγω έλλειψης ημιαγωγών τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους.

«Η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές στην παραγωγή», δηλώνει ο εκπρόσωπος του κολοσσού Stellantis, στον οποίο ανήκουν πλέον Fiat, Chrysler, Peugeot και Opel. 

Η απόφαση του κολοσσού Stellantis προκαλεί αντιδράσεις των περίπου 1.300 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θουριγγίας. Ο τοπικός επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης IG Metall Γεργκ Κέλινγκερ δηλώνει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε». Ο γερμανός συνδικαλιστής τονίζει ότι δεν γνωρίζει καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία εκτός της Opel, η οποία να ανακοίνωσε εκ περιτροπής εργασία στις μονάδες παραγωγής της λόγω έλλειψης εξαρτημάτων και μάλιστα με διάρκεια μέχρι και την επόμενη χρονιά.

Πηγή: Deutsche Welle 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.