Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Γερμανία: 2G, 3G, 3G plus ; Τι ισχύει στα κρατίδια

Στη ζωή μας στην Γερμανία μπήκαν πλέον νέες ορολογίες που αφορούν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού.

Πριν δούμε τι ισχύει πλέον στα κρατίδια (που ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων) ας εξηγήσουμε την κάθε ρύθμιση. Ετσι το άτομο που θέλει να προσέλθει σε εσωτερικούς κυρίως χώρους θα πρέπει:

  • Όπου ισχύει το 2G: Να έχει εμβολιαστεί ή να έχει νοσήσει 
  • 2G plus: Να έχει εμβολιαστεί ή να έχει νοσήσει και ταυτόχρονα πρέπει να προσκομίσει αρνητικό τεστ (ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί αλλά έχει κατατεθεί ως πρόταση από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας)
  • 3G: Να έχει εμβολιαστεί ή να έχει νοσήσει ή να έχει προσκομίσει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνων (γρήγορο τεστ)
  • 3G plus: Να έχει εμβολιαστεί ή να έχει νοσήσει ή να έχει προσκομίσει αρνητικό τεστ PCR

Τι ισχύει στα κρατίδια:

Baden-Württemberg

Υπολογίζεται ότι το αργότερο αρχές της εβδομάδας θα έχει ξεπεραστεί το όριο των 390 ασθενών στις ΜΕΘ και το κρατίδιο θα βρεθεί σε επίπεδο "κόκκινο". Ετσι θα ισχύει το 2G για την είσοδο σε κινηματογράφους, εστιατόρια, θέατρο, μουσεία, εκθέσεις, γιορτές και εκδηλώσεις 

Bayern

Από την περασμένη Τρίτη αποφασίστηκε να ισχύει το 2G για την εστίαση ενώ για κομμωτήρια και ποδολόγους ισχύει το 3G-Plus (PCR-Test 48ωρών) 

Berlin

Από Δευτέρα ισχύει το 2G για την είσοδο σε κινηματογράφους, εστιατόρια, θέατρο, μουσεία, εκθέσεις, γιορτές, κέντρα νεότητας, κλειστοί χώροι σε ζωοολογικούς κήπους και εκδηλώσεις . Εξαιρέσεις άτομα έως 18 ετών όπου αρκεί η προσκόμιση αρνητικού τεστ

Bremen

Δεν υπάρχει περιορισμός από τέλη Οκτωβρίου. Στην περιοχή Seestadt Bremerhaven ισχύει το 3G

Hamburg

Από τον Αύγουστο ισχύει στο Αμβούργο ο κανόνας του 2G σε χώρους που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός κόσμου (εστιατόρια, θέατρα, μπαρ, κομμωτήρια κλπ) Εξαίρεση αποτελούν εκπαιδευτήρια σούπερ μάρκετ που καλύπτουν βασικές ανάγκες των πολιτών 

Hessen

Από την Πέμπτη ισχύει για εκδηλώσεις το 3G και σ πολλές άλλες περιπτώσεις δ΄νεται η δυνατότητα στον διοργανωτή/επιχειρηματία ν αποφασίσει αν θα επιλέξει 3G plus ή 2G

Σε μεγάλες εκδηλώσεις με πάνω από 5000 άτομα θα μπορεί να συμμετέχει μόνο το 10% με την προσκόμιση αρνητικού τεστ. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. 

Niedersachsen

Στην Κάτω Σαξονία ισχύει ήδη 2G για την εστίαση και μεγάλες εκδηλώσεις . Νέος κανόνας είναι ότι εργαζόμενοι σε γηροκομεία και κέντρα περ΄θλαψης θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ. 

Nordrhein-Westfalen

Στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ισχύει ο κανόνας 3G για νοσοκομεία, μουσεία και εσωτερικούς χώρους της εστίασης. Για ντίσκο και εκδηλώσεις καρναβαλιού ισχύει το  3G-Plus. Σε εκδηλώσεις καρναβαλιού σε εσωτερικούς χώρους όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει θα πρέπει να προσκομίσει αρνητικό τεστ (PCR ή γρήγορο τεστ 6 ωρών).  Για μπαρ και κομμωτήρια το PCR-Test θα πρέπει να είναι έως 24 ωρών (μέχρι πρότινος ήταν έως 48 ώρες) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.