Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Βούπερταλ: Η αδερφή υποβάλλει μήνυση

 «Θάνατος υπό αστυνομική κράτηση στο Wuppertal: Η αδερφή υποβάλλει μήνυση»

Θάνατος Έλληνα στο αστυνομικό τμήμα

Δημοσίευμα στην  Westdeutsche Zeitung αναφέρει ότι η αδερφή του Έλληνα ομογενή που έχασε τη ζωή του στο αστυνομικό τμήμα του Wuppertal ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών, όπως ανακοίνωσε χθες η Εισαγγελία του Wuppertal. 

Σημειώνεται, δε, ότι κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού Κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Herbert Reul, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «τραγικό» περιστατικό, τόνισε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για ευθύνη της αστυνομίας στον θάνατο του 25χρονου, ενώ πρόσθεσε ότι όταν έχασε τις αισθήσεις του κατά την αιματολογική εξέταση στο αστυνομικό τμήμα, επί μία ώρα περίπου οι γιατροί και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρει ότι, σύμφωνα την Εισαγγελία του Wuppertal, δεν είχε ασκηθεί στο παρελθόν δίωξη κατά του θανόντος και ότι το μόνο του λάθος φαίνεται ότι ήταν η λήψη ναρκωτικών LSD, τα οποία προφανώς δεν άντεξε ο οργανισμός του. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι και η αδερφή του δήλωσε ότι μετά την κατανάλωση των ναρκωτικών ήταν αγνώριστος, καθώς και ότι και στο κρατητήριο προκάλεσε βανδαλισμούς.

Τέλος, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ ενημερώθηκε την Τετάρτη από την Εισαγγελία και την Πέμπτη από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού Κοινοβουλίου για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Deutsche Welle: «Θάνατος Έλληνα σε αστυνομικό τμήμα: Κενά, ερωτήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.