Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Bild:«Η Βαλεντίνα μπορεί να γελάσει ξανά»

Bild : «Η φωτογραφία της από την Ελλάδα έκανε τον γύρο του κόσμου: Πυρκαγιές – Η Βαλεντίνα μπορεί να γελάσει ξανά»

Η ιστοσελίδα της εφ/δας επανέρχεται στο θέμα της φωτογραφίας της μικρής Βαλεντίνας που κοιτούσε θλιμμένη, μέσα από το αυτοκίνητο, την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι, αντιπαραβάλλοντας σε εκείνη την  φωτογραφία του Αυγούστου ένα πρόσφατο φωτογραφικό στιγμιότυπο που δείχνει το ίδιο κοριτσάκι χαμογελαστό και υπογραμμίζοντας: «Όσο υπάρχουν παιδιά που γελούν, υπάρχει ελπίδα -και μάλιστα μεγαλώνει. Στα καμένα δάση της Εύβοιας, μέσα από τα μάτια της Βαλεντίνας. Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου: ανεξάρτητα από το τι είδαν τα μάτια της τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το πώς ένιωθε τότε η μικρή της καρδιά, η Βαλεντίνα χαμογελά σήμερα. Και ανθίζει...».

Το ρεπορτάζ της Λιάνας Σπυροπούλου (φωτό: Γιώργος Μουτάφης) αναφέρει ότι η τρίχρονη Βαλεντίνα έγινε σύμβολο όταν κατά τη διάρκεια των μεγάλων δασικών πυρκαγιών στο νησί της Εύβοιας, τον περασμένο Αύγουστο, παρακολουθούσε την κατάσταση «απελπισμένη και με δάκρυα στα μάτια», όπως σημειώνεται, μέσα από το αυτοκίνητο μαζί με τη μητέρα της, περιμένοντας τον πατέρα της που είχε μείνει πίσω προσπαθώντας να σώσει το σπίτι τους.

«Τώρα όμως ο εφιάλτης της καταστροφής έχει τελειώσει. Και η Βαλεντίνα φαίνεται πως τα έχει αφήσει όλα αυτά πίσω της», σχολιάζει  το άρθρο, το οποίο πλαισιώνεται από φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρουσιάζουν τη μικρή Βαλεντίνη όπως είναι σήμερα, δηλαδή να έχει επανέλθει στην καθημερινότητά της και να είναι χαρούμενη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις μαρτυρίες του οικογενειακού της περιβάλλοντος που παρατίθενται στο ρεπορτάζ.

«Το χωριό Γούβες γλύτωσε από τις φλόγες, αλλά το περιβάλλον είναι σκοτεινό, παρά τα γιορτινά φωτάκια στα μπαλκόνια. Όμως η Βαλεντίνη δεν το βάζει κάτω. Τρέχει μέσα στο σπίτι, χορεύει, μιλάει για τις καλοκαιρινές της διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Αγκαλιάζει τους πάντες, μας έφερε τα παιχνίδια της να παίξουμε. Και φωτίζει τη ζωή της οικογένειάς της», σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο κάνοντας αναφορά και στα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής στην Εύβοια, κλείνει με το σχόλιο: «“Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε μια κανονική, αξιοπρεπή ζωή“, λέει με περηφάνια ο πατέρας της Βαλεντίνας, όταν τον ρωτήσαμε πώς είναι τώρα η κατάσταση. Και έχει δίκιο. Έσωσε το σπίτι τους και τα παιδιά του είναι ασφαλή και χαμογελαστά…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.