Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ιατρεία: Δεν θέλουν να εφαρμόσουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

«Οι συμβεβλημένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία γιατροί δεν θέλουν να εφαρμόσουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα ιατρεία τους»

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Welt, η ομοσπονδιακή Ένωση των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων αποφάσισε ότι τα ιατρεία δεν αποτελούν τόπο για την εφαρμογή των κρατικών μέτρων και για αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Andreas Gassen, τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να αξιώσει από τους γιατρούς που ανήκουν στην Ένωση να επιβάλουν τον εμβολιασμό παρά τη θέληση των ασθενών τους, δεδομένης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο. Υπογράμμισε, πάντως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι γιατροί της Ένωσης τάσσονται κατά του εμβολιασμού, ωστόσο «προϋπόθεση για τον εμβολιασμό είναι οι άνθρωποι να προσέρχονται οικειοθελώς να εμβολιαστούν». 

Ο ίδιος, όπως είπε, δεν θεωρεί ότι ο Υπουργός Υγείας, Karl Lauterbach, έχει σκοπό να ζητήσει από τους γιατρούς να εφαρμόσουν αυτό το μέτρο στα ιατρεία τους και τόνισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει πώς θα εφαρμόσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.