Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Η Ουκρανία ζητάει όπλα από την Γερμανία

Ο Ουκρανός Πρέσβης στη Γερμανία, Andrij Melnyk, στη χθεσινοβραδινή ενημερωτική εκπομπή tagesthemen, εξέφρασε για άλλη μία φορά το αίτημα να προμηθεύσει η Γερμανία με όπλα την Ουκρανία. «Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η διπλωματία -αλλά αυτή η διπλωματία πρέπει να υποστηριχτεί και από μια σθεναρή στάση και από μέτρα εκφοβισμού», δήλωσε ο κ. Melnyk, υπογραμμίζοντας ότι για αυτόν τον λόγο «πιστεύουμε ότι οι προμήθειες όπλων πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι».

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση, αλλά δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι έχει κατά νου ο Ρώσος Πρόεδρος, για αυτό και η Γερμανία πρέπει να αλλάξει τη στάση της. Η χώρα του βασίζεται στον ηγετικό ρόλο του νέου ομοσπονδιακού Καγκελαρίου και στο ότι ο Olaf Scholz θα καταβάλει προσπάθεια να συγκαλέσει στο Βερολίνο συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο, υπό το Σχήμα της Νορμανδίας, «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς προαπαιτούμενα». «Η Γερμανία θα πρέπει σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να παίξει ηγετικό ρόλο και στο Σχήμα της Νορμανδίας».

Ο Ουκρανός Πρέσβης χαιρέτισε το γεγονός ότι η Ε.Ε. προετοιμάζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ωστόσο τόνισε ότι αυτές κατά την άποψή του θα πρέπει να επιβληθούν και προληπτικά και όχι μόνο μετά από ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διότι τέτοιες κυρώσεις θα αποτρέψουν τον Putin από το να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Τέλος, ο κ. Melnyk, μιλώντας στο ARD, ζήτησε να υπάρξει προοπτική ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε., εκτιμώντας ότι αυτό δεν θα αποτελούσε πρόκληση για τον Putin, καθώς πρόκειται για «οικονομική ένωση». «Πιστεύουμε ότι αυτοί οι τόνοι χρειάζεται να ακουστούν από τη Γερμανία ειδικά τώρα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία.

Γερμανικός τύπος:«Αναμέτρηση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και Ρωσία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.