Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Καλοκαίρι 2022: «Πόσο φυσιολογικές θα είναι οι διακοπές μας;»

Οι Γερμανοί έχουν περισσότερο από ποτέ διάθεση να ταξιδέψουν, για αυτό και οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές αυξάνονται σημαντικά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιδρύματος για Ζητήματα του Μέλλοντος, το 57% των Γερμανών, δηλαδή ποσοστό κατά 27% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, σχεδιάζουν ένα ταξίδι, με τον επικεφαλής του Ιδρύματος, Ulrich Reinhardt, να δηλώνει στο RND ότι «οι πρωταθλητές στα ταξίδια Γερμανοί επέστρεψαν». 

Αίγιο

Εν συνεχεία γίνεται λόγος για τη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια, ενώ επισημαίνεται δήλωση του επικεφαλής της Tui στη Γερμανία, Fritz Joussen, ότι αναμένεται μια ισχυρή θερινή σεζόν το 2022, καθώς διαφαίνεται όλο και πιο καθαρά η έξοδος από την πανδημία.

Στη δημοσκόπηση του Ιδρύματος για Ζητήματα του Μέλλοντος, το 40% των Γερμανών σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, ενώ ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός είναι η Ισπανία (7%) και ακολουθούν η Ιταλία (5,6%), η Σκανδιναβία (4,3%) και η Ελλάδα με 3,9%. Σύμφωνα, πάντως, με τον Norbert Fiebig, από τον Γερμανικό Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο, η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πολύ ψηλά στις κρατήσεις για το καλοκαίρι, ενώ έχει ενταθεί η ζήτηση και για ταξίδια στην Αίγυπτο. Στη Δυτική Μεσόγειο η Ισπανία έχει την πρώτη θέση, αλλά εξελίσσονται θετικά και οι κρατήσεις για την Πορτογαλία.

Στις κρατήσεις της Tui η Ελλάδα έρχεται στην πρώτη θέση, τάση που είχε ήδη διαφανεί από το 2021, καθώς τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο τα αεροπορικά δρομολόγια από και προς την Ελλάδα είχαν φτάσει στο 86% του 2019, την ώρα που στην Ευρώπη η αεροπορική κίνηση κυμάνθηκε στο 40% σε σχέση με το 2019. Ορισμένοι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη κατέγραψαν, μάλιστα, τον Αύγουστο περισσότερους επισκέπτες και από τη χρονιά-ρεκόρ, το 2019. Ο εκπρόσωπος της Tui, Aage Dünhaupt, δηλώνει στο RND ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί σίγουρα και το 2022, για αυτό και ο τουριστικός οργανισμός σχεδιάζει φέτος να φέρει στην Ελλάδα περί τα τρία εκατομμύρια επισκέπτες, όταν το 2019 είχε φέρει 2,5 εκατομμύρια. Τέλος, σημειώνεται ότι ο δημοφιλέστερος προορισμός των Γερμανών παραμένει η Γερμανία, καθώς το 30,6% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση προγραμματίζει να ταξιδέψει για τουλάχιστον 5 ημέρες στο εσωτερικό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.