Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Λάουτερμπαχ: ΄Όχι στην πρόωρη χαλάρωση των μέτρων

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποίησε επειγόντως να μην χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίς.

"Η στρατηγική μας έχει λειτουργήσει καλά μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Λάουτερμπαχ στην Bild am Sonntag. Με στοχευμένα και παραπέρα μέτρα ήταν δυνατό να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και όσοι ήταν στο παρελθόν άρρωστοι, δήλωσε.

"Αν, όμως, τώρα χαλαρώσουμε πρόωρα τα μέτρα, θέτουμε χωρίς να είναι απαραίτητο την επιτυχία μας σε κίνδυνο και ρισκάρουμε νέες επικίνδυνες λοιμώξεις και μία επέκταση του κύματος της πανδημίας. Ό,τι έχουμε δημιουργήσει σε εβδομάδες, μπορούμε να το στοιχηματίσουμε σε μέρες."

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ (CSU) καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα, σύμφωνα με την Bild.

"Μετά από δύο χρόνια με τον κορονοϊό, όλοι μας ευχόμαστε να Μπορούμε να ανοίξουμε μια πόρτα στον τοίχο της Όμικρον και ίσως να προχωρήσουμε από την πανδημία στην ενδημία", δήλωσε ο Ζέντερ στην Bild am Sonntag. "Εάν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το σύστημα υγείας δεν θα επιβαρυνθεί υπερβολικά, οι πολιτικές ελευθερίες δεν πρέπει πλέον να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα όπως σε άλλες φάσεις της πανδημίας".

Ο Söder θεωρεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό της χαλάρωσης και ζητά ένα σχέδιο βήμα προς βήμα: "Θα πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να ανοίξουμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το εμπόριο, εάν ο αριθμός των νοσοκομείων παραμείνει σταθερός. Η συνεπής χρήση των μασκών FFP2 επιτρέπει την άρση των περιορισμών επαφής. Για να γίνει αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει ένα σταδιακό σχέδιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.