Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΚΚΕ: Aνακοίνωση για σύσκεψη ΝΑΤΟ στο Μόναχο

Με αφορμή την ετήσια σύσκεψη για "ασφάλεια" που πραγματοποιείται και φέτος στο Μόναχο το ΚΚΕ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: 

"Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τη σύναξη των εκπροσώπων των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών στο Μόναχο

Οι ιµπεριαλιστές τη γη ξαναµοιράζουν, 

µε των λαών το αίµα τα σύνορα χαράζουν 

Για µια ακόµη φορά στο Μόναχο συνεδριάζουν εκπρόσωποι των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών, σε μια περίοδο κατά την οποία η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και στη Ρωσία, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, βρίσκεται λίγο πριν την πολεμική σύγκρουση.

H συνάντηση φέτος γίνεται εν μέσω πανδημίας. Την ίδια ώρα που τα συστήματα υγείας παραμένουν γυμνά, ανήμπορα να ανταποκριθούν, η Ελλάδα ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν υπηρετούν την άμυνα της χώρας, αλλά το ΝΑΤΟ. Αυτή η ιμπεριαλιστική συμμαχία με το σχεδιασμό „ΝΑΤΟ 2030“ επιδιώκει να επεκτείνει τη δράση της σε όλη την υδρόγειο, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στους ανταγωνιστές του, τη Ρωσία και την Κίνα, στα γεωστρατηγικά συμφέροντα του ευρωατλαντικού άξονα κατά άλλων λαών και χωρών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνδρομή των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, έχει καταστήσει τη χώρα «κόμβο» μεταφοράς αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και ταυτόχρονα μια μεγάλη ΝΑΤΟική βάση, «εφαλτήριο» για τους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Επιπλέον, ενεργά συμμετέχει στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας σε Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα από τη μια γίνεται «θύτης» άλλων λαών, κι από την άλλη μπορεί και η ίδια να αποτελέσει «θύμα» αυτών των ιμπεριαλιστικών πολέμων, μιας και είναι στο στόχαστρο πιθανών απαντητικών μέτρων.

Οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παλεύουν από την ίδρυσή τους µε όλα τα µέσα

για τα συµφέροντα των µονοπωλιακών οµίλων. Οι κυβερνήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερ-μανίας βαθαίνουν την εμπλοκή των χωρών στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, Κίνας, άλλων δυνάμεων, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας. Ανταγωνισμοί που εκδηλώνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην Aνατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής, ενώ ήδη έχουν χυθεί ποταμοί αίματος σε Συρία, Λιβύη και αλλού, που συνοδεύονται με στρατιές προσφύγων. 

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι ενδοαστικές αντιθέσεις είναι δεδομένες, αλλά αυτό δεν μπορεί να επισκιάσει τη σημασία των λαϊκών κινητοποιήσεων, της ταξικής πάλης, να υποβαθμίσει τη σημασία της, όπως επιχειρήθηκε στην περίπτωση του Καζακστάν. Με την κατάπνιξη των λαϊκών και εργατικών κινητοποιήσεων αποδείχθηκε άλλη μια φορά πως οι συνασπισμένες αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που συγκροτούν τα καπιταλιστικά κράτη δεν διστάζουν να προστρέξουν σε βοήθεια για τη διαφύλαξη της αστικής εξουσίας και την εδραίωση της θέσης τους έναντι των ανταγωνιστών τους. 

Τα μονοπώλια και τα καπιταλιστικά κράτη που εκπροσωπούν τα συμφέροντα τους, προωθούν τους σχεδιασμούς τους κατά των λαών. Αυτό εκφράζεται και στην αντιπαράθεση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , ΕΕ με τη Ρωσία.  Μέσα από αυτόν τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό προετοιμάζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Σ’αυτές τις συνθήκες έχει μεγάλη σημασία ο προσανατολισμός της εργατικής - λαϊκής πάλης. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία εμπιστοσύνη στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, στις κυβερνήσεις και στα αστικά κόμματα. Πρέπει να δυναμώσει η πίστη στη δύναμη της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με την πολιτική της εμπλοκής και με τα σχέδια των αστικών τάξεων να σπρώξουν τους εργαζόμενους στην παγίδα της στήριξης της συμμετοχής τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να απορρίψει το δίλημμα να επιλέξει κάποια από τις δύο μεριές της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για 

Να ενισχυθεί η διεθνιστική αλληλεγγύη προς όλους τους λαούς που αγωνίζονται και έρχονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. 

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας και της Γερμανίας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ 

Να κλείσουν άμεσα οι στρατιωτικές βάσεις σε Ελλάδα και Γερμανία 

Να επιστρέψουν οι ένοπλες δυνάμεις από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. 

Να σταματήσει η συμμετοχή σε στρατιωτικές ΝΑΤΟικές ασκήσεις, ιδίως αυτές που αποσκοπούν στην περικύκλωση της Ρωσίας 

Συμμετέχουμε στην αντι-SiKo κινητοποίηση στο κέντρο του Μονάχου, το Σάββατο 19.02., στις 12:30 στο Stachus. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.