Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Γερμανία: Συνάντηση Ελλήνων Δημοτικών Συμβούλων

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του Δικτύου Ελλήνων Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη Ιωάννα Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακή συνάντηση των Ελλήνων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Γερμανία. 

www.doryforos-europa.blogspot.com

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αλληλοενημέρωση δράσεων των Δήμων όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και την συμπαράσταση προσφύγων όσο και η ανταλλαγή ιδεών για την μεθόδευση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους ομογενείς μας στην Μαριούπολη και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, αν αυτή γίνει εφικτή. 

Στην σύσκεψη συμμετείχε η Εύα Παπαδάτου από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Ιάκωβος Σαρηγιάννης από την Ανατολική Α.Ε. που συντονίζει την εργασία του Δικτύου καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης Schwerte στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία Δημήτριος Αξούργος, όπου είχε προσκαλεστεί να παρουσιάσει την εργασία του όσον αφορά την ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως η Ελένη Βασιλειάδου και ο Γεώργιος Βασιλειάδης από το Ludwigshafen, η Χρυσούλα Γκουτζικίδου από το Offenbach, η Στέλλα Κυργιανέ- Εφραιμίδης από το Weinheim, η Σοφία Κυριακίδου από το Dachau, Zωή Νιομανάκη από τοSchwalmtal και η Μαρία Σταφυλαράκη από το Kassel.

Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

-Αξιολογήθηκε ως δραματική η κατάσταση της Ομογένειας στην Μαριούπολη ενώ παράλληλα η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται σε διάφορες περιοχές της

Γερμανίας δεν μπορεί να φτάσει στην Ουκρανία καθώς τα πάντα σταματάνε στα σύνορα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να στηριχτεί όσο μπορεί η ανθρωπιστική βοήθεια σε χρήματα ή είδη πρώτης ανάγκης. Αν ανοιχτεί ανθρωπιστικός διάδρομος στην Μαριούπολη να συντονιστεί από τους Δήμους όπου δραστηριοποιούνται δημοτικοί σύμβουλοι ελληνικής καταγωγής βοήθεια που να απευθύνεται και στην ομογένεια.

- To Δίκτυο έχει εκδόσει ανακοίνωση και ψήφισμα όπου καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην ουκρανία και είναι πρόθυμο να βοηθήσει όπου μπορεί. 

- Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν στο Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη εκλογές για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Επιτροπής. Για την συμμετοχή στις εκλογές σημαντική είναι η πιστοποίηση από τα ελληνικά Γενικά Προξενεία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ελληνικής καταγωγής. Γιαυτό είναι η επαφή και η συνεργασία με τα Προξενεία σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.