Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκε ο Μπόρις Μπέκερ

Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκε ο «θρύλος» του τένις Μπόρις Μπέκερ

Ο έξι φορές πρωταθλητής του Grand Slam αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, παραπέμποντας σε συνεργάτες του που είχαν επιφορτιστεί να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά του στοιχεία,
Ο 54χρονος Γερμανός τενίστας, τρεις φορές πρωταθλητής του Ουίμπλεντον, κατηγορείται ότι απέκρυψε έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, ενώ τελικά οδηγήθηκε στη χρεοκοπία το 2017. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είχε μεταφέρει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μετά την πτώχευση του τον Ιούνιο του 2017 από τον επιχειρηματικό του λογαριασμό σε άλλους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της πρώην συζύγου του Μπάρμπαρα και της εν διαστάσει συζύγου Σαρλίλι. 

Ο πρώην σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι και 28 ετών βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας, ωστόσο οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο μόνο για τέσσερις κατηγορίες.

Παράλληλα, αθωώθηκε για τις υπόλοιπες 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε την πτώχευσή του το 2017.

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι κράτησε κρυφά από τις αρχές τα τρόπαια που είχε κατακτήσει στα τουρνουά του Wimbledon και του Australian Open καθώς και κάποια ακίνητα μεταξύ Λονδίνου και Γερμανίας και περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα θα εκτίσει τη μισή ποινή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.