Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

«Η Μόσχα απελαύνει 40 Γερμανούς διπλωμάτες»

Η Ρωσία κήρυξε 40 Γερμανούς διπλωμάτες ως «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και ως εκ τούτου διέταξε την απέλασή τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα έλαβε επιστολή διαμαρτυρίας για την εχθρική πολιτική του Βερολίνου και την απέλαση 40 Ρώσων διπλωματών στις αρχές Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa, ο αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο του γερμανικού διπλωματικού σώματος στη Ρωσία. Η Υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock σχολίασε την απόφαση της Ρωσίας λέγοντας ότι το σημερινό βήμα ήταν αναμενόμενο.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με δηλώσεις της κας Baerbock οι απελάσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία, είναι επιζήμιες για την ίδια την Ρωσία, ενώ σχετικά με τα 40 μέλη των ρωσικών αποστολών στη Γερμανία που έκρινε η χώρα πριν από τρεις εβδομάδες ότι έπρεπε να απελαθούν, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ είπε ότι πιθανότατα «εργάστηκαν συστηματικά ενάντια στην ελευθερία μας και ενάντια στη συνοχή της κοινωνίας μας για χρόνια» και «το έργο τους απείλησε και αυτούς που ζητούσαν προστασία από εμάς», οπότε «δεν μπορούσαμε να το ανεχτούμε άλλο και δεν θα ανεχτούμε κάτι τέτοιο ούτε στο μέλλον».

Επίσης, σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περίμενε εδώ και μέρες αυτή την κίνηση, οπότε είχε προετοιμαστεί για την απέλαση των μελών της πρεσβείας, προσθέτοντας: Στις αρχές Απριλίου, το Βερολίνο είχε κηρύξει «ανεπιθύμητα πρόσωπα» 40 Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για κατασκοπία στη Γερμανία μετά την γνωστοποίηση των θηριωδιών που έλαβαν χώρα στην Μπούτσα, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους να εγκαταλείψουν την χώρα υποδοχής. Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ είχε δηλώσει τότε ότι οι φωτογραφίες από την Μπούτσα είναι απόδειξη της απίστευτης βαρβαρότητας της ρωσικής ηγεσίας και όσων ακολουθούν την προπαγάνδα της και ότι η Γερμανία θα πρέπει να σταθεί απέναντι σε τέτοιες φρικαλεότητες με όλη τη δύναμη της ελευθερίας και της ανθρωπιάς της.

Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.