Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για Ελληνόγλωσση εκπαίδευση

Ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή διαβούλευση που διοργάνωσε ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του Κοινήματος Αλλαγής με θέμα την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμού.

Τομέας Απόδημου Ελληνισμού

Αυτή τη φορά και μετά την Αυστραλία η διαδικασία έγινε με αναφορά στην παροικία της Γερμανίας, 

Στην τρίωρη συζήτηση έλαβαν μέρος αντιπροσωπευτικοί φορείς/θεσμοί των Αποδήμων Ελλήνων, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, Έλληνες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γερμανοί φιλέλληνες και δημοσιογράφοι.

Επίσης, από την Ελλάδα -μεταξύ άλλων- ήταν παρόντες στη συζήτηση η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας, η οποία εκπροσώπησε και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, όπως και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτής Αχαΐας και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού επισήμανε :

Η διαδικασία της διαβούλευσης για θέματα γλώσσας και πολιτισμού είναι ένας ακόμα σταθμός στην πορεία που διαγράφει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μαζί με τη Διασπορά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Επισημαίνεται, ότι επιδίωξή μας είναι η συνέχεια του διαλόγου, τόσο για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό με την Ομογένεια, όσο και για άλλα θέματα που απασχολούν τις Διασπορές μας, στη βάση πάντα της δημιουργικής αλληλεπίδρασης και της αμοιβαιότητας μεταξύ Εθνικού Κέντρου και Διασποράς.

https://www.youtube.com/watch?v=PqdpdkMaJBI&t=2s


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.