Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Εξαπλάσια τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη

Τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν κατά 600% το φετινό καλοκαίρι, σε σχέση με το περασμένο, με την Αθήνα να παραμένει στις επιλογές τους, σύμφωνα με την ανασκόπηση των Top 10 Summer European Destinations της εταιρίας ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Allianz Partners.
                                                  
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα τρία τέταρτα των Αμερικανών που κατευθύνονται προς την Ευρώπη επιλέγουν διακοπές 7 ημερών στη γηραιά ήπειρο, ενώ το 11% σχεδιάζει 8ήμερες διακοπές.

Η Allianz ανέλυσε περισσότερα από 40.000 δρομολόγια πτήσεων για ταξίδια διάρκειας πέντε έως οκτώ ημερών, το διάστημα μεταξύ της Ημέρας Μνήμης και της Ημέρας της Εργασίας.

Πρώτος προορισμός παραμένει το Λονδίνο, όπως και πέρυσι, διατηρώντας “τη μερίδα του λέοντος” όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών, αντιπροσωπεύοντας το 22% όλων των κρατήσεων στην Ευρώπη, πιθανώς ωθούμενο από τους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

Ακολουθούν το Παρίσι και το Δουβλίνο, που εφέτος άλλαξαν θέση, με το Παρίσι να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το Δουβλίνο στην τρίτη, παραμένοντας επίσης στην κορυφή των πιο περιζήτητων σημείων διακοπών της Ευρώπης για τα καλοκαιρινά ταξίδια του 2022.
Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ, παρέμεινε στην τέταρτη θέση, ενώ το Top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες ολοκληρώνουν εφέτος η Ρώμη, το Εδιμβούργο, η Λισαβόνα, η Αθήνα, η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ.

Η ελληνική πρωτεύουσα έπεσε τρεις θέσεις, σε σύγκριση με το 2021, ευρισκόμενη στη φετινή κατάταξη στην όγδοη θέση.

“Η πανδημία έκανε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να θεωρούν δεδομένα τα ταξίδια και πολλοί Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να επισκεφθούν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Daniel Durazo, διευθυντής εξωτερικών επικοινωνιών στην Allianz Partners USA. “Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν κάνει σημαντική προσπάθεια για να καλωσορίσουν τους Αμερικανούς πίσω και τα δεδομένα μας δείχνουν τεράστια εκκρεμή ζήτηση για ταξίδια στη γηραιά ήπειρο. Οι διεθνείς ταξιδιώτες θα πρέπει πάντα να εξετάζουν τα σχέδια ταξιδιωτικής ασφάλισης που παρέχουν αποζημίωση για ακυρώσεις ταξιδιού και ιατρικά έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν ενώ ταξιδεύουν., πρόσθεσε ο κ. Durazo”.

Την περασμένη εβδομάδα, η Allianz αποκάλυψε τους πιο “καυτούς” προορισμούς των ΗΠΑ και του εξωτερικού για αυτό το επερχόμενο καλοκαίρι, με το Μεξικό και την Καραϊβική να συνεχίζουν να κυριαρχούν στις επιλογές των Αμερικανών.

https://money-tourism.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.