Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Σε Οττάβα και Τορόντο ο Υφ. Εξωτερικών

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Υφυπουργού Εξωτερικών Αν. Κατσανιώτη στον Καναδά . Το τελευταίο μέρος της περιοδείας περιλάμβανε τις πόλεις Οττάβα και Τορόντο.

Στην Οττάβα (10 & 11/4) ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε με την Καναδή ομόλογό του Sandra McCardell με την οποία συμφώνησαν ότι η Ελληνική ομογένεια αποτελεί γέφυρα ισχυρής φιλίας Ελλάδας – Καναδά. Παράλληλα, με αφορμή την συμπλήρωση 80 ετών διπλωματικών επαφών των δύο χωρών συμφώνησαν στην περεταίρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Κατσανιώτης και η κα. McCardell αναφέρθηκαν και στην Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, της προστασίας των αμάχων και των Ελλήνων ομογενών της περιοχής. Επίσης, τον Υφυπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Οττάβας Jim Watson ο οποίος αποτελεί σταθερός υποστηρικτής της ελληνικής παροικίας.

Στο Τορόντο (12 &13/4) ο Υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο ενώ επισκέφθηκε και το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου τον υποδέχθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Μπέττυ Σκουτάκη. Ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε επίσης με την βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος στο Οντάριο και Αντιπρόεδρο Πα.Δ.Ε.Ε κυρία Effie Triantafilopoulos, τον Πρόεδρο THI Καναδά κ. John Sotos, το ιδρυτικό στέλεχος του Hellenic Heritage Foundation κ. Steve Mikropoulos και την κυρία Marie Bountrogianni πρώην Υπουργό της κυβέρνησης του Οντάριο.

Πηγή: ΥΠΕΞ (ΔΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.