Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΟΕΚ: Προσυνεδριακές συσκέψεις Νότιας και Βόρειας Γερμανίας

Προσυνεδριακές συσκέψεις πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) το Σαββατοκύριακο. Στην πρώτη σύσκεψη του Σάββάτου είχαν καλεστεί Κοινότητες της Νότιας Γερμανίας ενώ την Κυριακή στην Κολωνία είχαν καλεστεί οι Κοινότητης της Βόρειας και Δυτικής Γερμανίας.

Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Η συμμετοχή των Κοινοτήτων ήταν πολύ μικρή, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι στη Βάδη Βρτεμβέργη και στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία λειτουργούν οι περισσότερες Ελληνικές Κοινότητες.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη της Νότιας Γερμανίας συμμετείχαν μόλις 4 Κοινότητες και αν υπολογίσουμε ότι η μια από αυτές φιλοξενούσε τη σύσκεψη τότε επί της ουσίας συμμετείχαν 3 Κοινότητες . Aντίστοιχη όσον αφορά τη συμμετοχή και η εικόνα στη σύσκεψη της Κυριακής στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας.

Αν και θα ακολουθήσουν άλλες δυο συσκέψεις (Όφφενμπαχ και Νυρεμβέργη) σίγουρο είναι ότι όταν στις συσκέψεις των δυο πολυπληθέστερων κρατιδίων ανταποκρίνονται συνολικά λιγότερες από 10 Κοινότητες τότε αυτό πρέπει να αποτελεί ένα επιπλέον θέμα έντονου προβληματισμού για το ΔΣ της ΟΕΚ.

Το ΔΣ οφείλει να αναζητήσει τους λόγους που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της οι Κοινότητες. Να επικοινωνήσει μαζί τους. Ετσι θα μπορέσουν να βγουν συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα.

Ήταν οργανωτικοί οι λόγοι της απουσίας των υπόλοιπων Κοινοτήτων (αποστάση, κόστος μετακίνησης, πανδημία), ήταν αδιαφορία, αποτελεί η ίδια η ΟΕΚ και η λειτουργία της των τελευταίων ετών το πρόβλημα που οδήγησε στην αποχή, ήταν η διαδικασία της πρόσκλησης πρόχειρη, λειτουργούν οι Κοινότητες με αποκλειστικό ενδιαφέρον σε τοπικά θέματα και δεν νιώθουν να τους αφορά η ενιαία δράση Κοινοτήτων ; 

Δύσκολη η πορεία προς το συνέδριο της ΟΕΚ και χρειάζονται πολλές υπερβάσεις λογικής και διαδικασίας από τους  υπεύθυνους (ΔΣ) για να εξασφαλιστεί τηρουμένων των αναλογιών και δυσκολιών μια μίνιμουμ επιτυχία στο επόμενο συνέδριο.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.