Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Bίντεο: Η 1η Διαδικτυακή ημερίδα του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη η 1η διαδυκτικαή ημερίδα του νεοιδρυθέντος Ινστιτούτου Ελληνικής Διασποράς, 

https://www.youtube.com/watch?v=_2UQwxVkWtQ

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: 

ΘΕΜΑ 1ο: Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Εισηγήτρια είναι η κυρία ΜΑΡΙΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, Διδάκτωρ Ανθρωπογεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, πρώτη Διευθύντρια του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, επί Προεδρίας του αείμνηστου Άντυ Άθενς !!!!

ΘΕΜΑ 2ο: Η κατάσταση και επείγοντα προβλήματα του Ελληνισμού της Αζοφικής, 90 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Εισηγήτρια 1η: Αλεξάνδρα Πιτσάτζη – Προτσένκο, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των Ελλήνων Ομογενών της Ουκρανίας, Διευθύντρια σχολικού συγκροτήματος Σταρι Κριμ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ. 

Εισηγήτρια 2η: Νάντια Τσάπνη, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ουκρανίας και Πρόεδρος του Τοπικού Συλλόγου Ελλήνων Ομογενών της ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ, Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μαριούπολης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΟΤΗΣ, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικής Διασποράς, Πρώην Υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, Πρώην Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για των Απόδημο Ελληνισμό, Πρώην Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα διατριβής τα, ΔΙΚΤΥΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.