Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Γερμανία: Δεν βοηθάει η διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο

Νέες δηλώσεις του γερμανού αν. κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ για Ελληνοτουρκικά στη σημερινή συνέντευξη τύπου όπου για πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό η Γερμανική κυβέρνηση δείχνει να μην συμφωνεί με τη διείσδυση τούρκικων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο και την υπέρπτηση ελληνικών νησιών (Λεπτό 19:00)

Ο Βόλφγκανγκ Μπούχνερ σε ερώτηση του δημοσιογράφου Παντελή Βαλασόπουλου σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τη συζήτηση με τον Ελληνας πρωθυπουργό δήλωσε ότι : Πράγματι ο καγκελάριος Σολτς χθες είχε την ευκαιρία κατά τη χθεσινή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μιλήσει με τον έλληνα συνάδελφό του Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκεί αντάλλαξαν απόψεις και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ο καγκελάριος είναι της άποψης ότι ειδικά σε αυτή την τρέχουσα κατάσταση, επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι, να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους. Η διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο και η υπέρπτηση ελληνικών νησιών δεν είναι εντάξει.  Και φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας το να κλείνεις την πόρτα σε συνομιλίες με άλλους συμμάχους.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στη Συμμαχία με σεβασμό και να φροντίζουμε για καλές και ανθεκτικές σχέσεις. Για αυτό το θέμα πρέπει να είναι να επιδιώκεις από κοινού λύσεις για ανοιχτά ζητήματα μέσω διαλόγου και στο πνεύμα της καλής γειτονίας.

Aκολούθησε ερώτημα της δημοσιογράφου Δήμητρας Κυρανούδη από την Deutsche Welle και συγκεκριμένα τι αναμένει η κυβέρνηση δεδομένου ότι πολλοί ΜΜΕ και αναλυτές προβλέπουν κλιμάκωση

Στην ερώτηση ο αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε "Δεν θέλω να κάνω εικασίες για αυτό".

Ακολούθησε ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου σύμφωνα με την οποία "Στην Ελλάδα έμαθαν για το Ringtausch από τον Σολτς. Ήταν μυστικό; Για πόσα γερμανικά τεθωρακισμένα μιλάμε; Θα πληρώσουν οι Έλληνες;"

Ο απάντηση Μπούχνερ: Στην χθεσινή συνάντηση οι Σολτς - Μητσοτάκη συνεννοήθηκαν για το Ringtausch. Πρόκειται για τεθωρακισμένα Marder, τα οποία θα λάβει η Ελλάδα. Η Ελλάδα από την πλευρά της θα παραδώσει αντίστοιχα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία. Για τις λεπτομέρειες, πόσα, πότε κλπ, γίνεται συνεννόηση μεταξύ της γερμανίδας και του έλληνα υπουργού Άμυνας. Εάν έχουμε νεότερο, ευχαρίστως θα σας ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.