Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

«Γερμανοί πυροσβέστες θα επιχειρούν στην Ελλάδα από τον Ιούλιο»

Οι πρώτοι πυροσβέστες από τη Γερμανία και άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες έφτασαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τη χώρα να καταπολεμήσει τις δασικές πυρκαγιές.

 Έχει μάλιστα προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την εργασία τους την Παρασκευή, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ. Εκτός από τους Γερμανούς πυροσβέστες αναμένονται δυνάμεις από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Συνολικά 250 πυροσβέστες θα σταθμεύσουν σε πρώτη φάση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε τρεις περιοχές της χώρας -στην Αθήνα, την Πελοπόννησο και την Κεντρική Ελλάδα. Η βοήθεια αποτελεί μέρος ενός νέου προγράμματος που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για τον περιορισμό των πυρκαγιών στη Νότια Ευρώπη. Στόχος είναι τα σωστικά συνεργεία να βρίσκονται επιτόπου πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές και να μην περιμένουν μέχρι να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Το καλοκαίρι του 2021, τεράστιες πυρκαγιές κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα των δασών στα βόρεια της Αθήνας και σχεδόν το 25% των δασών στο δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί της Εύβοιας. Οι πυρκαγιές τελικά κατασβέστηκαν με τη βοήθεια μεγάλων πυροσβεστικών δυνάμεων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: dpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.