Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

4ος Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Πρεσβείας

Απονομή Βραβείων του 4ου Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο: 

«200 Χρόνια Ερρίκος Σλήμαν: Ο Ερρίκος Σλήμαν στα ίχνη του Ομήρου» 

Η τελετή απονομής βραβείων του 4ου Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο με θέμα «200 Χρόνια Ερρίκος Σλήμαν: Ο Ερρίκος Σλήμαν στα ίχνη του Ομήρου», με  αφορμή τα 200 χρόνια από την γέννηση του Ερρίκου Σλήμαν, πραγματοποιήθηκε σήμερα στους  χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας.  

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από και άνω της 8ης σχολικής τάξης των Γυμνασίων της Γερμανίας, στα οποία διδάσκεται το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), που διαχρονικά στηρίζει τον Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών της Πρεσβείας, προσφέρει στη νικήτρια ομάδα των μαθητών και στους δύο συνοδούς καθηγητές, ένα ταξίδι στην Αθήνα, στο οποίο περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τριήμερη διαμονή  και δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους. 

Φετινή νικήτρια ομάδα είναι οι μαθήτριες της 10a τάξης  του  Wirsberg Gymnasium Würzburg: Momo Lutze, Julika L. Küstner, Justina Secknus  & Anastasia Molodchinin, με το έργο „Mission: Auf nach Troja“.  

Η Πρέσβυς κα Μάρα Μαρινάκη υποδέχθηκε στην Πρεσβεία τη νικήτρια ομάδα, όλη την 10η  τάξη και τους καθηγητές. Μετά τον χαιρετισμό παρετέθη δεξίωση στους 23 μαθητές και στους συνοδούς καθηγητές και προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση «Οι  Κόσμοι  του  Σλήμαν:  Η  Ζωή  του.  Οι  Ανακαλύψεις  του.  Ο Μύθος  του»  στο Μουσείο Προϊστορίας και Πρωτοϊστορίας του Βερολίνου. Στους μαθητές προσφέρθηκε ελεύθερη είσοδος και δωρεάν ξενάγηση  στο Μουσείο. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία μικρού μήκους „Mission: Auf nach Troja“, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο, στο κανάλι της Ελληνικής Πρεσβείας στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=YpbJ-qSS4Ss  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.