Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Η Τουρκική Κοινότητα Γερμανίας για Baerbock - Τσαβούσογλου

Μετά την ανοιχτή ανιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock και του Τούρκου ομολόγου της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία επέκρινε τον τρόπο που έγινε η συνέντευξη τύπου. «Θα θέλαμε ορισμένα θέματα να είχαν συζητηθεί διπλωματικά κεκλεισμένων των θυρών», δήλωσε ο Gökay Sofuoğlu, πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας στο δίκτυο συντακτών Γερμανίας, «Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρει κανείς άλλους τρόπους για να μπει σε διαδικασία συνομιλίας μεταξύ τους».

Ο εκπρόσωπος της Κοινότητας φοβάται ότι οι άνθρωποι τουρκικής καταγωγής στην Γερμανία θα είναι οι ,,χαμένοι,, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε σντίστοιχες εντάσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας 

Ο Sofuoğlu επαίνεσε πάντως την επίσκεψη της πολιτικού του Κόμματος των Πρασίνων στην Τουρκία: «Βλέπω μια συγκεκριμένη αλλαγή στάσης με την κα Baerbock.» Και πρόσθεσε: «έπισκέφτηκε την αντιπολίτευση για πρώτη φορά. Νομίζω ότι είναι καλό. Γιατί η αντιπολίτευση μπορεί πάντα να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Γι' αυτό θα πρέπει να καλλιεργούνταισχέσεις».

Πηγή: Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.