Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Λαόυτερμπαχ:"Όχι" στην κατάργηση της απομόνωσης

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD) απέρριψε τις εκκλήσεις για παύση της υποχρέωσης απομόνωσης ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. «Τα μολυσμένα άτομα πρέπει να μείνουν στο σπίτι», έγραψε ο Λάουτερμπαχ στο Twitter. «Διαφορετικά, όχι μόνο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και ο ίδιος ο χώρος εργασίας θα γίνει κίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζομένων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της KBV (Kassenärztliche Bundesvereinigung) :

"Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα"

Ο Andreas Gassen το βλέπει το θέμα διαφορετικά. Το γεγονός ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί χωρίς συμπτώματα στάλθηκαν σε απομόνωση είχε ως αποτέλεσμα τις λλείψεις προσωπικού στις κλινικές και αλλού δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Ιατρών Ασφάλισης Υγείας (KBV) στην «Neue Osnabrücker Zeitung». Ο αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ υψηλός εδώ και μήνες. Αλλά τα συμπτώματα είναι σχεδόν πάντα ήπια. "Πρέπει να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό. Όσοι είναι άρρωστοι μένουν στο σπίτι. Όσοι αισθάνονται υγιείς πάνε στη δουλειά", είπε ο Γκασέν.

Holetschek υπέρ της διατήρησς της απομόνωσης

Όπως και ο Lauterbach, ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek (CSU) τάχθηκε κατά της κατάργησης των κανόνων απομόνωσης και καραντίνας. Η πρόταση ήρθε σε ακατάλληλη στιγμή: "Το φθινόπωρο αναμένουμε περαιτέρω αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων. Κανείς δεν ξέρει ποια παραλλαγή του ιού θα επικρατήσει τότε. Γι' αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά αυτή τη στιγμή εάν έχει πραγματικά νόημα να χαλαρώσουμε τους κανόνες για την απομόνωση». 

Ο Χόλετσεκ ζήτησε επίσης να ακούμε περισσότερο τους ειδικούς του του RKI (Robert Koch Institut)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.