Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Γερμανία: «Κάθε μη θερμαινόμενη ανοιχτή πισίνα βοηθά’

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων καλεί τη Γερμανία να εξοικονομήσει φυσικό αέριο»

 «Ο Klaus Müller, πρόεδρος της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, προειδοποιεί για μαζικές αυξήσεις τιμών στη θέρμανση. Οι άνθρωποι πρέπει τώρα να λάβουν προληπτικά μέτρα -και μάλιστα τόσο από τεχνικής όσο και από οικονομικής άποψης. Και οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν οικονομία στο φυσικό αέριο»


Ο Πρόεδρος της γερμανικής Υπηρεσίας Δικτύων, Klaus Müller, με δήλωσή του στo RND, προειδοποιεί τους καταναλωτές για σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου: όπως διευκρίνισε, όσοι λάβουν τώρα εκκαθαριστικό λογαριασμό για τη θέρμανση, θα κληθούν να καταβάλουν το διπλάσιο κόστος, χωρίς καν να έχουν υπολογιστεί ακόμα σε αυτούς τους λογαριασμούς οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Από το 2023 οι πελάτες φυσικού αερίου θα πρέπει να προετοιμαστούν ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον τριπλασιασμό των λογαριασμών - «τουλάχιστον», παρατήρησε ο κ. Müller, αναφέροντας ενδεικτικά ότι οι πελάτες που αυτή τη στιγμή πληρώνουν 1500 ευρώ κατ’ έτος για φυσικό αέριο, «είναι απολύτως ρεαλιστικό» στο μέλλον να κληθούν να καταβάλουν 4.500 ευρώ και πάνω.


Πρόσθεσε, δε, ότι οι καταναλωτές πρέπει να πάρουν από τώρα προληπτικά μέτρα, για παράδειγμα να αυξήσουν οικειοθελώς το ποσό που πληρώνουν κάθε μήνα ή να συμβουλευτούν ειδικούς για το πώς μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση της θέρμανσης. Επιπλέον, κάλεσε τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ακόμη περισσότερο αέριο, τονίζοντας ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης του αερίου έχουν πληρότητα κατά δύο τρίτα, που είναι μεν περισσότερο από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, δεν είναι όμως αρκετό.


Πάντως, ο κ. Müller διέψευσε ότι μπορεί να μην δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά στην παροχή αερίου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τονίζοντας ότι «το γερμανικό και ευρωπαϊκό δίκαιο προβλέπουν ότι τα νοικοκυριά θα προστατεύονται μέχρι το τέλος». «Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, η Γερμανία θα συνεχίσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Νορβηγία και από τερματικούς σταθμούς από το Βέλγιο ή την Ολλανδία, και προσεχώς από τερματικούς σταθμούς στις γερμανικές ακτές», δήλωσε στο RND ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δικτύων, εκτιμώντας ότι «δεν είναι πολύ πιθανό» το σενάριο να μην παρέχεται φυσικό αέριο στα νοικοκυριά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.