Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ευρώπη: Προορισμοί παρουσιάζουν αύξηση ταξιδιωτών άνω του 500%

Δημοσίευμα του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας RND

«Ταξίδια στο εξωτερικό: Τόσο δημοφιλείς είναι οι ταξιδιωτικοί προορισμοί όπως η Ισπανία, η Ελλάδα κλπ»

«Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι και πάλι πολύ δημοφιλή το 2022. Ορισμένοι προορισμοί στην Ευρώπη παρουσιάζουν αύξηση των ταξιδιωτών άνω του 500%. Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί»

//Η καλοκαιρινή σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη -και σε μεγάλο βαθμό χωρίς κανόνες για τον κορωνοϊό. Αφότου πολλές χώρες κατάργησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του έτους, υπάρχει και πάλι ρεύμα για διακοπές στο εξωτερικό. Διάφοροι προορισμοί διακοπών αναφέρουν ποσοστά πληρότητας σχεδόν ίδια με αυτά πριν από την πανδημία.//

«Η Ελλάδα καταγράφει αύξηση των ταξιδιωτών άνω του 500%»:

Η Ελλάδα σημείωσε αύξηση 547,9% στους διεθνείς ταξιδιώτες κατά τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. Στο διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας έφτασαν τον Ιούνιο 3.477.900 τουρίστες, ενώ το 2021 είχαν φτάσει 1.198.000. Σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Βασίλη Κικίλια, σχεδόν 16.000 ταξιδιώτες επισκέπτονται καθημερινά μόνο την Ακρόπολη. Λόγω της μεγάλης προσέλκυσης τουριστών θέλει μάλιστα να επεκτείνει την ταξιδιωτική περίοδο και στον χειμώνα. Περίπου 5,7 εκ. ταξιδιώτες ενδεχομένως να επισκεφθούν αεροπορικώς την πρωτεύουσα της Ελλάδας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αναφέρει η ιστοσελίδα SchengenVisaInfo.com.

Ρεπορτάζ της ταξιδιωτικής συντάκτριας Brigitte Vetter 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.