Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Σολτς: Προανήγγειλε νέο πακέτο στήριξης καταναλωτών

 Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην πρώτη ανοιχτή συνάντησή του με δημοσιογράφους μετά τις καλοκαιρινές δικαοπές δεσμεύθηκε για νέο πακέτο μέτρων για τους καταναλωτές. 

«Αντιμετωπίζουμε δύσκολους καιρούς, νομίζω ότι όλοι σε αυτή τη χώρα το γνωρίζουν», . «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα περάσουν με ασφάλεια αυτή την περίοδο», είπε, προσθέτοντας ότι τα πράγμτα «θα γίνουν δύσκολα».

Με σχεδόν τα μισά νοικοκυριά της χώρας να εξαρτώνται από το φυσικό αέριο για θέρμανση, η Γερμανία θα μπορούσε να καταλήξη στη διανομή ενέργειας με το δελτίο, εάν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει επαρκή αποθέματα. Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να γεμίσει τις αποθήκες κατά 95% έως τον Νοέμβριο. Την Τρίτη ήταν στο 73%.

Tα τρέχοντα σχέδια δανεισμού της κυβέρνησής του είναι αρκετά για να καλύψουν το κόστος του πακέτου βοήθειας που συζητείται αυτή τη στιγμή ανέφερε ο γερμανός Καγκελάριος.

Ο Σολτς στήριξε το σχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, το οποίο έχει ως στόχο την προσαρμογή των φορολογικών κλιμάκων προκειμένου να καλυφθεί ο υψηλός πληθωρισμός. 

Πηγή: Tagesschau 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.