Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Ο ΓΓΑΕ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πεκίνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας  Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πεκίνου

Η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος σε ένα από τα πιο διάσημα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κίνας, στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου (13-20 Αυγούστου). Το ελληνικό Περίπτερο στο διαδικτυακό Market Section του Φεστιβάλ (με επισκεψιμότητα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριo ανά ημέρα) πρόβαλε χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας  Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη, καθώς και πλούσιο υλικό, στην κινεζική και αγγλική γλώσσα, της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κίνα, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Hellas Film και Hellenic Film Commission) και του ΕΚΟΜΕ με σκοπό την παρουσίαση των κινήτρων που προσφέρει η χώρα μας σε παραγωγούς οπτικοακουστικού περιεχομένου και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων για την προσέγγιση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε την σημασία της φετινής χρονιάς  για τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας καθώς οι δύο χώρες εορτάζουν την  50ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών τους σχέσεων το 1972. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, διοργανώθηκαν εκατέρωθεν πολιτιστικές δράσεις στο πλαίσιο του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας 2021-2022». Η Ελλάδα, τόνισε, ως γενέτειρα του αρχαίου δράματος, συνέβαλε αποφασιστικά, μέσα από τις ιδέες και τον πολιτισμό της, όπως η έννοια του διαλόγου και της κριτικής σκέψης, στις αντιλήψεις και πρακτικές της θεατρικής και κατ’ επέκταση κινηματογραφικής δημιουργίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Ο κ. Χρυσουλάκης, απηύθυνε κάλεσμα στους κινηματογραφιστές και παραγωγούς της Κίνας να έρθουν στην Ελλάδα και να επιλέξουν την χώρα μας για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους,  να επωφεληθούν από τα κορυφαία διεθνώς χρηματοδοτικά κίνητρα που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, να εμπνευστούν από το μαγευτικό ελληνικό φως και φυσικό κάλλος, την απαράμιλλη πλούσια ιστορία και διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού, τη ζεστή φιλοξενία του ελληνικού λαού και την παρουσία υψηλής στάθμης ανθρωπίνου δυναμικού για την παραγωγή ποιοτικού οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Ξεχωριστή θέση στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου έχει το εκτενές αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, το μεγαλύτερο του είδους του μέχρι σήμερα στην Κίνα, με 14 ταινίες υποτιτλισμένες στην κινεζική. Το αφιέρωμα υλοποιήθηκε από τον οργανισμό  China Film Archives με την αρωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κατόπιν συντονισμού της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο και εκεί Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας.

Ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι: https://www.bjiff.com/marketonlineEn/Exhibition/EmbassyofGreece/index.html και https://www.bjiff.com/bfp/fip/OnlineScreening/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.