Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Γερμανία: Οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξάνονται

«23 δισ. ευρώ για τον πόλεμο του Πούτιν-Οι εισαγωγές της Γερμανίας συνεχίζουν να αυξάνονται»

«Παρά το εμπάργκο σε άνθρακα, χρυσό, χάλυβα, ακόμη και σε αλκοολούχα ποτά, τα έσοδα της Ρωσίας από τις συναλλαγές με τη Γερμανία συνεχίζουν να αυξάνονται. Τα εμβάσματα από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν σε μεγάλο βαθμό τις τακτικές στρατιωτικές δαπάνες του Πούτιν»

Η ΕΕ έχει περιορίσει ή έχει ανακοινώσει περιορισμούς στις εισαγωγές πολλών αγαθών από τη Ρωσία, από άνθρακα, χάλυβα, ξύλο και τσιμέντο μέχρι ψάρια, ποτά και χρυσό, αλλά στην περίπτωση της Γερμανίας όλα αυτά αντισταθμίζονται από τις ακμάζουσες συναλλαγές με το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι μειωμένες ποσότητες παράδοσης αντισταθμίζονται με το παραπάνω από τις υψηλότερες τιμές.

Αυτό δείχνουν νέα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Μόνο τον Ιούνιο Γερμανοί αγοραστές μετέφεραν 3,5 δις Ευρώ σε Ρώσους προμηθευτές. Σε σύγκριση με το Μάιο -παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις- αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση σχεδόν 5%. Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, η αύξηση υπολογίζεται μάλιστα στο 39%.

Ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα έσοδα της Ρωσίας από τις συναλλαγές με τη Γερμανία ανήλθαν συνολικά σε 22,6 δις Ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το προηγούμενο έτος ρεκόρ 2012 και όχι λιγότερο από 52% αυξημένο σε σχέση με το 2021.

Πηγή: DIE WELT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.