Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Γερμανία: Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός χάνει σε υποστήριξη»

Στην τρέχουσα δημοσκόπηση της INSA για λογαριασμό της BILD, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κερδίζουν σε δύναμη, ενώ τα κυβερνητικά κόμματα χάνουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Το SPD (18%) και οι Πράσινοι (21,5%) έχασαν από μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, το CDU/CSU (27%), το ακροδεξιό AfD (12,5%) και το κόμμα της αρστεράς DIE LINKE (5,5%) βελτιώθηκαν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Το κόμμα των φιλελευθέρων FDP (που συμμετέχει στην κυβέρνηση διατηρεί τα ποσοστά της προηγούμενης εβδομάδας. (8%) 

Ο επικεφαλής του INSA, Hermann Binkert σημειώνει : «Ο κυβερνητικός συνασπισμός χάνει σε υποστήριξη. Είτε αυτό οφείλεται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, είτε στην ασφάλεια της τροφοδοσία με φυσικό αέριο, είτε στην εύκολη αλλαγή της καταχώρησης φύλου στην ταυτότητα, η πολιτική της κυβέρνησης γίνεται δεκτή με περισσότερη απόρριψη παρά επιδοκιμασία».

Στη λίστα των δημοφιλέστερων πολιτικών διατηρούν τις δύο πρώτες θέσεις οι προερχόμενοι από τους Πράσινους Υπουργοί Robert Habeck και Annalena Baerbock, ενώ στην τρίτη θέση ανεβαίνει πλέον το επίσης μέλος των Πρασίνων και Υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του CSU Markus Söder ανεβαίνει από την 6η στην 4η θέση και έτσι είναι πλέον ο πιο δημοφιλής πολιτικός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Ο καγκελάριος Olaf Scholz ανακάμπτει ελαφρώς και βρίσκεται πλέον στην 6η θέση (συν 2 θέσεις).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.