Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

RND : Σκάνδαλο παρακολουθήσεων. Ολισθαίνει τώρα η Ελλάδα στην επόμενη κρίση;»

Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) : «Σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Αθήνα: Ολισθαίνει τώρα η Ελλάδα στην επόμενη κρίση;»

 «Η υπόθεση της παρακολούθησης ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες μεταβάλλει το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας. Τώρα γίνεται αμφίβολη ακόμα και η επανεκλογή του συντηρητικού Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που έως τώρα θεωρούνταν πιθανή. Η χώρα που άλλοτε ταλανιζόταν από την κρίση, απειλείται τώρα με νέα πολιτική και οικονομική αστάθεια»

To δημοσίευμα αναφέρεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, που ασχολήθηκε με το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν αποδέχτηκε το επιχείρημα του Πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις παρακολουθήσεις, ενώ προσθέτει ότι ο Πρωθυπουργός με νομοθετική ρύθμιση έθεσε το 2019 την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του.

Η συζήτηση στη Βουλή δεν έριξε πολύ φως στην υπόθεση, σχολιάζει ο ανταποκριτής, σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Η ανταπόκριση επικαλείται δημοσκόπηση που δημοσίευσαν «Τα Νέα», σύμφωνα με την οποία το 69% των ερωτηθέντων θεωρούν σοβαρή την υπόθεση και το 59% θεωρεί ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη του Πρωθυπουργού, για τον οποίο για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2019, όπως αναφέρεται, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση εκφράζεται αρνητικά: το 48,3% κρίνει θετικά τον Πρωθυπουργό και το 51,1% αρνητικά.  Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η υπόθεση των παρακολουθήσεων θα στοιχίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφους από το κέντρο, κάτι από το οποίο θα μπορούσε να επωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.