Φασολάκια λαδερά
1 κρεμμύδι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. πατάτες
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
1/3 ματσάκι δυόσμο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Τοποθετούμε μία κατσαρόλασε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και τον κύβο.
Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι, πιπέρι, 80 γρ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα που έχουμε πασπαλίσει με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και φέτες από ψωμί.
Για το σερβίρισμα
200 γρ. φέτα, προαιρετικά
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 φέτες ψωμί
Πηγή: Σ.Α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.