Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Kubicki: «Παρομοίωση του Erdogan με ζώο»

«Παρομοίωση του Erdogan με ζώο - Η Άγκυρα καταδικάζει τη δήλωση Kubicki»

Η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» μια αμφιλεγόμενη παρομοίωση του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan με ζώο από τον Αντιπρόεδρο του FDP Wolfgang Kubicki και προσκάλεσε τον Γερμανό Πρέσβη για να του διαμαρτυρηθεί. Οι «απαράδεκτες δηλώσεις» δεν συνάδουν με το αξίωμά του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) και στερούνται κάθε πολιτικής ηθικής και ευθύνης, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgic. Στο Γερμανό Πρέσβη ανακοινώθηκε επίσης η «έντονη αντίδρασή μας» για αυτό το θέμα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ, αναφερόμενος στην Προσφυγική Πολιτική του Erdogan ο Kubicki τον χαρακτήρισε ως «αρουραίο του υπονόμου» στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης στο Hildesheim. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA, ο πολιτικός του FDP δήλωσε σήμερα: «Σε μία αποστροφή του λόγου κατά τη διάρκεια εμφάνισής μου σε προεκλογική εκδήλωση στην Κάτω Σαξονία αποκάλεσα τον κ. Erdogan "μικρό αρουραίο του υπονόμου". Ο αρουραίος του υπονόμου είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, εν τούτοις έξυπνο και δόλιο ον, γι’ αυτό και εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής σε παιδικές ιστορίες ("Kalle ο αρουραίος του υπονόμου", "Ρατατούης")», είπε ο Kubicki, ο οποίος είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Ο Kubicki δήλωσε περαιτέρω ότι έκανε τη δήλωση στο πλαίσιο μιας ομιλίας για την Προσφυγική Πολιτική του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος έχει συνάψει μια ευνοϊκή για την Τουρκία Συμφωνία με την ΕΕ με στόχο τη μείωση του αριθμού των προσφύγων. «Παρ’ όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε να αυξάνεται και πάλι το κύμα των προσφύγων μέσω της Βαλκανικής Οδού, γεγονός που θέτει νέες προκλήσεις στη γερμανική Εξωτερική και Εσωτερική Πολιτική», είπε ο Kubicki.

Πηγή: DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.