Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Xρύσα Αράπογλου: ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΑ ΜΑΡΙΝ

 ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΑ ΜΑΡΙΝ

Τίποτα δεν βρέθηκε για να υποστηρίξει τη χυδαία επίθεση εναντίον της και το θέμα ήδη ξεθώριασε. Αλλά, είναι πολλοί αυτοί που με ευκολία θα το επαναφέρουν. Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν 

Είμαι με την Σάνα Μάριν. Γιατί είναι πρότυπο, που ανατρέπει με τη γοητεία μιας σοφής νεότητας όλα τα αρτηριοσκληρωτικά στερεότυπα του πολιτικού. Γιατί, παρά τις συγκλονιστικές επιθέσεις, δεν αρνήθηκε ούτε για μία στιγμή την απόφασή της να ζει σαν άνθρωπος και όχι σαν προγραμματισμένη μαριονέτα του δημόσιου βίου. 

Γιατί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν προέκυψε τίποτα που να δείχνει ότι λέει ψέματα, σε αντίθεση με άπειρους, ξένους και εγχώριους πολιτικούς που με ευκολία αλλάζουν θέσεις και λόγια. Γιατί είναι μια γυναίκα μόλις 36 χρονών (34 όταν έγινε πρωθυπουργός) που μπορεί να ρυμουλκήσει ολόκληρη γενιά καινούργιων αντιλήψεων δημόσιας δράσης και να σώσει και την ίδια τη σημασία της Πολιτικής. Γιατί έγινε στόχος μιας  καλά συντονισμένης παγκόσμιας υποκρισίας για την έννοια του «πολιτικά ορθού».

Γιατί, ως γυναίκα και μάλιστα νέα, γίνεται εύκολη τροφή για λογής συμφέροντα και συναρθρώσεις ηλικιακών συμπλεγμάτων της φινλανδικής και παγκόσμιας κοινότητας. Γιατί, σχεδόν σε όλα τα ρεπορτάζ και της ελληνικής τηλεόρασης (υποθέτω μεταφρασμένα από άλλα ευυπόληπτα διεθνή), το πάρτι που συμμετείχε υπογραμμιζόταν ως «έξαλλο», ενώ οι σχολιαστές που τα πάντα γνωρίζουν και κρίνουν δεν είχαν έναν λόγο για να αιτιολογήσουν τον χαρακτηρισμό. Γιατί καθηλώνει με το βλέμμα της, το παράστημά της και τις ανθρώπινες αντιδράσεις της. Γιατί δεν προέρχεται από δυναστεία, αποδεικνύοντας ότι η Πολιτική και η ανάδειξη σε αξιώματα δεν είναι υπόθεση μιας ελίτ. 

Γιατί είναι ροκού. Γιατί είναι προφανές ότι ένα σημαντικό της αμάρτημα είναι ότι είναι νέα. Και όπως έλεγε κάποιος: «η νεότερη γενιά σου φαίνεται απαράδεκτη από τη στιγμή που δεν ανήκεις πια σε αυτήν». Είμαι με την Σάνα Μάριν. 

Δημοσιεύτηκε στην Μακεδονία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.