Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Συνταγή της εβδομάδας: Φέτες πορτοκάλι με σοκολάτα

Φέτες πορτοκάλι με σοκολάτα είναι η συνταγή της εβδομάδας (Π. Χ.)

Τα υλικά μας

  • 750 γρ πορτοκάλια μικρά λεπτόφλουδα
  • 750 γρ ζάχαρη κρυσταλιζέ
  • 350 γρ φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 200 γρ νερό
  • 1 κ γ κοφτή κανέλα
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • Σταγόνες λεμονιού
  • Μισό καρυδάκι για την κάθε φέτα

Διαδικασία

Διαλέγουμε τα πιο μικρά και λεπτό φλούδα πορτοκαλάκια μας. Τα πλένουμε σχολαστικά ,και έπειτα με ένα μαχαιράκι τα ξύσουμε τα πορτοκάλια μας όλη τους της επιφάνεια. Προσέξτε!!! Δεν τα κόβουμε η τραυματίζουμε…αλλά τα ξύνουμε. Στην συνέχεια θα  βράσουμε τα πορτοκάλια σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το νερό, και ξανά βάζουμε νέο νερό όπου θα επαναλάβουμε την διαδικασία αυτή άλλες δυο φορές. Αυτό το κάνουμε αντίστοιχα και με το γλυκό κουταλιού, για να ξεπικρίσει η φλούδα τους και να μαλακώσει.

Στην συνέχεια παίρνουμε τα πορτοκάλια μας, αφαιρούμε τις δυο άκρες, και κόβουμε όμορφες ισοπαχές φέτες ενός εκατοστού. Στην συνέχεια με την μύτη ενός μαχαιριού αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα πορτοκάλια μας (εάν έχουν, γιατί συνήθως τα μικρά πορτοκαλάκια δεν έχουν κουκούτσια).

Έπειτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό (αφού προηγουμένως τον έχουμε στραγγίξει) με την ζάχαρη και το νερό και 1 κ.γ κανέλλα. Θα προσθέσουμε τις φέτες πορτοκαλιού με προσοχή και θα τις αφήσουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Στην συνέχεια στάζω λίγες σταγόνες λεμόνι μέσα στο σιρόπι (για να μην μας ζαχαρώσει) και θα αφήσω τις φέτες μέσα στο σιρόπι να τραβήξει όσο χρειαστεί και να γίνουν σούπερ ζουμερές ,όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρώ τις φέτες πορτοκάλι με προσοχή και τις βάζω σε μια πιατέλα με λαδόκολλα από κάτω και τις βάζω στο ψυγείο τα κρυώσουν να σφίξουν και έτσι να κλείσει όλο το σιρόπι μέσα. Όταν κρυώσουν καλά οι φέτες μου, λιώνω κουβερτούρα και βουτάω μια μια  τις φέτες μέχρι την μέση. Στην συνέχεια τις τοποθετώ σε μια λαδόκολλά και κολλάω επάνω μισό καρυδάκι. Βάζω τα πορτοκαλάκια μου στο ψυγείο να κρυώσουν. Τις αφαιρώ από την λαδόκολλα και τις βάζω στην πιατέλα μου για να τις προσφέρω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.