Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

FIFA: Απαγορεύει το περιβραχιόνιο "One Love"

Η εκστρατεία One Love ήταν μια κοινή προσπάθεια από ομάδες όπως την Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ουαλία, τη Γαλλία, τη Δανία, καθώς και τη Νορβηγία και τη Σουηδία, οι οποίες δεν έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Ποια είναι η σημασία του;

Το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας μοιάζει με τη σημαία του ουράνιου τόξου και αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα, το ανοιχτό πνεύμα και την ανεκτικότητα με ένα σύμβολο καρδιάς. Αυτό έχει ως στόχο να αποτελέσει παράδειγμα για μια βελτιωμένη κατάσταση όσον αφορά εργαζόμενους μετανάστες, για περισσότερα δικαιώματα των γυναικών, περισσότερη ελευθερία έκφρασης και μεγαλύτερη αποδοχή της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχηγοί των ομάδων που θα φορέσουν το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο θα τιμωρηθούν με κίτρινη κάρτα γεγονός που οδήγησε τους αρχηγούς των συγκεκριμένων ομάδων να αποσυρθούν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πως δικαιολογεί η FIFA την απόφασή της ;

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν στους κανόνες της, σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπονται πολιτικά μηνύματα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Από τη στιγμή που η FIFA απένειμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, οποιαδήποτε κριτική για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κράτος του Κόλπου θα ήταν επίσης κριτική για την ίδια τη FIFA

Πηγή: kicker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.