Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Goethe-Zentrum Χανίων: Διήμερη εκδήλωση στην Κρήτη

 «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά» είναι το σύνθημα και ταυτόχρονα ο τίτλος της ετήσιας εκδήλωσής του Goethe-Zentrum Χανίων που δεν απευθύνεται μόνο σε καθηγητές και φοιτητές Γερμανικών, αλλά και γενικά  για μαθητές Γερμανικών και γονείς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση "δεν πρόκειται για κλασσικό συνέδριο ή ημερίδα καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, όσο για μια εκδήλωση, που επιδιώκει από ανανεωμένη σκοπιά και με φρέσκια ματιά να προωθήσει περαιτέρω την δικτύωση και την ενεργητική ανταλλαγή απόψεων των επισκεπτών".

H εκδήλωση «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί από 25 - 28.11.2022 στο Ηράκλειο και στα Χανιά και πρόκειται για μια συνεργασία με το Goethe-Zentrum Χανίων και τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου για τη Γερμανική Γλώσσα στην Κρήτη, κυρία Σοφία Γιασσάκη.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν μέσω της συμμετοχήςστις συμβουλευτικές υπηρεσίες, στα διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, στα εργαστήρια μετεκπαίδευσης και κατάρτισης για εκπαιδευτικούς, στην προετοιμασία για τις εξετάσεις στα επίπεδα Α+Β με την Προσομοίωση της Εξεταστικής Διαδικασίας και την αλλαγή εμπειριών στε να απαντηθούν τα ερωτήματα των 3 ομάδων και συγκεκριμένα:

•             Καθηγητές Γερμανικών

"Πώς μπορώ να εμπλουτίσω τη διδασκαλία μου, ώστε να παρακινήσω και να υποστηρίξω τους μαθητές μου, στη διαδικασία της μάθηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

•             Μαθητές γερμανικών

"Ποιο είναι το όφελος της εκμάθησης Γερμανικών για μένα; Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν για μένα; Πώς μπορώ να επεκτείνω τις γνώσεις μου εκτός σχολείου;".

•             H κατάλληλη ώρα ενημέρωσης του Γονέα

"Γιατί να επιλέξουμε τα Γερμανικά; Πώς μπορώ να υποστηρίξω το παιδί μου; Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν και που;".

 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Ημερομηνίες:

- Ηράκλειο: 25 - 26.11.2022

- Χανιά: 27 - 28.11.2022

Εγγραφές μέσω Email στο:

BK-athen@goethe.de.

Προθεσμία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.