Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Habeck: Η Ρωσία βρίσκεται ενώπιον στρατιωτικής ήττας

Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND): «‘Ο Putin θα χάσει αυτόν τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης’: Ο Habeck θεωρεί ότι η Ρωσία βρίσκεται ενώπιον στρατιωτικής ήττας»

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του RND επικαλείται δηλώσεις του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Οικονομίας και Κλιματικής Προστασίας, Robert Habeck (Πράσινοι), προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία οδεύει προς στρατιωτική ήττα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Habeck, «ο Putin θα χάσει αυτόν τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης», γεγονός που οφείλεται στο ότι ο ουκρανικός στρατός λαμβάνει όπλα από την Ευρώπη, τις χώρες του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα «επιδέξια και στρατηγικά, έξυπνα και ηρωικά». «Είμαι υπέρ του να στηρίξει η Γερμανία μαζί με τους συμμάχους την Ουκρανία με τρόπο που να μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», σημείωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι «σίγουρα θα υπάρχουν συνεχώς νέα συστήματα και επιπρόσθετη υποστήριξη, αλλά πρέπει να συμφωνούνται πάντα με τους συμμάχους», ενώ προέβλεψε ότι τα επόμενα βήματα σίγουρα θα καταστήσουν δυνατές νέες επιτυχίες για την Ουκρανία.

Στην ερώτηση αν και η Γερμανία θα έπρεπε, όπως οι ΗΠΑ, να διαθέσει στην Ουκρανία συστήματα patriot, ο κ. Habeck απάντησε ότι «είναι καλό ότι οι ΗΠΑ παραδίδουν patriot. Για τη Γερμανία ισχύει ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία εδώ και μήνες και με βαρύ οπλισμό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». Διευκρίνισε, δε, ότι η Γερμανία έχει ενισχύσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα τη βοήθειά της, κάτι που απεδείχθη σωστό, ενώ ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα συστήματα Iris-T που έχουν δοθεί στην Ουκρανία, ότι θα παραχθούν πυρομαχικά για τα άρματα Gepard και θα παραδοθούν και άλλα συστήματα Iris-T, κάτι που ωστόσο χρειάζεται χρόνο, γιατί η παραγωγή των Iris-T είναι κοστοβόρα.

Τέλος, στο ερώτημα τι θεωρεί ο ίδιος ότι θα συνιστούσε νίκη για την Ουκρανία, απάντησε ότι θα ήταν «επιπόλαιο, αλαζονικό και σχεδόν κυνικό να υποδείξουν η Γερμανία, η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος στην Ουκρανία πότε είναι επαρκώς επιτυχημένη». Επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι η νίκη για την Ουκρανία θα είναι η αποκατάσταση της εδαφικής της ακεραιότητας και σχολίασε ότι «η βασική επιθυμία των Ουκρανών είναι να ζήσουν εν ειρήνη. Δέχθηκαν βάναυση επίθεση και τώρα πολεμούν για να ανακτήσουν την ειρήνη και σε αυτό τους στηρίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.