Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Η ,,Αγωνιστική Κίνηση Ελλήνων στην Γερμανία,, καλεί σε αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το Σάββατο 18.02.23, στις 13.00 , στην Karlsplatz (Stachus) στο Μόναχο 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Από τις 17.02.23 ως τις 19.02.23 πραγματοποιείται -και φέτος- στο Μόναχο η λεγόμενη <<Σύνοδος για την ασφάλεια>> από το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του. Όμως ο τίτλος δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, ότι, δηλαδή, η συζήτηση δεν αφορά την ‘’ασφάλεια και την ειρήνη’’ για τους λαούς, αλλά ακριβώς το αντίθετο! Αφορά την προετοιμασία νέων συγκρούσεων και νέων πολέμων. Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο καθαρά φέτος, ένα χρόνο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Έναν πόλεμο για τον οποίο έχει ευθύνη η Ρωσία, αλλά επίσης και οι ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ και όσοι τους ακολουθούν. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις ανάγκες του ουκρανικού λαού, ούτε για τη  διάλυση της Ουκρανίας και τη σφαγή του λαού της.  Στόχος τους είναι το γονάτισμα της Ρωσίας (αργότερα και της Κίνας) για να εξασφαλίσουν την παγκόσμια κυριαρχία. Τις τελευταίες δεκαετίες το ΝΑΤΟ προχώρησε όλο και πιο ανατολικά φτάνοντας στα σύνορα της Ρωσίας. Μια κίνηση καθαρά επιθετική, που δεν έχει καμιά σχέση με το ζήτημα της ‘’ασφάλειας στην Ευρώπη’’. Παράλληλα επιδιώκουν – και προς το παρόν έχουν πετύχει –  να σέρνουν πίσω από τα πολεμικά τους σχέδια τις ευρωπα’ι’κές χώρες, με πολύ μεγάλους κινδύνους για τους λαούς τους.

Για αυτό απαιτούμε: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία!

Ταυτόχρονα με την αύξηση των πολεμικών κινδύνων, τις συχνές πλέον αναφορές για επικείμενο τρίτο παγκόσμιο και πυρηνικό πόλεμο, το καπιταλιστικό σύστημα οδηγεί καθημερινά τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους  σε όλο και μεγαλύτερη φτωχοποίηση  μέσα από την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, τις απολύσεις, τη μείωση του πραγματικού εισοδήματος. Και ολόκληρους λαούς  σε φτώχεια, εξαθλίωση και αδιέξοδο, ενώ παράλληλα ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χερια λίγων. Για αυτό ο δρόμος των αγώνων για το δικαίωμα στην εργασία, για αυξήσεις μισθών που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής και για δημοκρατικά δικαιώματα είναι μονόδρομος.

Οι τραγικές συνέπειες των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία, με τις πολλές δεκάδες χιλιάδες νεκρών λόγω των ακατάλληλων κτιρίων, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι εκπρόσωποι του καπιταλιστικού συστήματος θεωρούν τους ανθρώπους αναλώσιμους, είτε στον πόλεμό τους, είτε στην ‘’ειρήνη’’ τους.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.