Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας συμμετείχαν στην καμπάνια για τον ,,Άλκη,,

Στην Kαμπάνια "να αλλάξουν ή να βοηθήσουν να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα που οργανώνει η δομή / σύλλογος «1η Φεβρουαρίου ‘’Εις το όνομα του Άλκη’’» με μέλη από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας. 

Την καμπάνια που στήριξε και ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί ελληνικών σχολείων της Νυρεμβέργης και του Μονάχου με δράσεις οι οποίες μάλιστα προβλήθηκαν και σε παραδοσιακά ΜΜΕ της Ελλάδας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές σχολείων Μονάχου και Νυρεμβέργης και φυσικά στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση.

Εκτός από τις φωτογραφίες μαθητές ετοίμασαν και μικρά βίντεο τα οποία μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα μας www.doryforos.org 


Με την ευκαιρία ένα δικό μας μικρό σχόλιο:

Η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα σίγουρα δεν θα αλλάξει αν οι διοικήσεις των ομάδων δεν θελήσουν να αλλάξουν. Αν δεν ξεκινήσουν από το πολύ απλό με την απαγόρευση των καπνογώνων στους αγώνες ποδοσφαίρου μέχρι και του ...πόλο. Αυτό το απλό που οι φίλαθλοι αποδέχονται όταν έχει η ομάδα τους ευωπαϊκό αγώνα αλλά όχι εντός της χώρας. Όταν ένας μετά τον άλλο προπονητή (ξένοι) επισημαίνουν ότι με τα καπνογόνα κινδυνεύει η υγεία των φιλάθλων οι διοικήσεις να μην "αναγκάζουν" τους συνδέσμους να ευθυγραμμιστούν με την κοινή λογική.

Σ αυτό το πνεύμα  η πρωτοβουλία για τον Άλκη ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης, Όμως η οπαδική κουλτούρα δεν πρόκειται να αλλάξει αν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον αθλητισμό δεν το θελήσουν τουλάχιστον δεν το επιδιώξουν.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.