Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση Α.ΣΥ.Μ. για σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Σε ανακοίνωση προχώρησε η πολιτική παράταξη "Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών - Α.ΣΥ.Μ" με αφορμή το φονικό σεισμό σε Συρία και Τουρκία.

Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών - Α.ΣΥ.Μ

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και  την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις  μεγάλες δυνατότητες  της εποχής μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τις φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές), όλα αυτά θυσιάζονται στον βωμό των κερδών, των μεγάλων συμφερόντων, των στρατιωτικών εξοπλισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πληρώνουν με κάθε τρόπο οι λαοί.

Καλούμε την Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Γερμανία ΟΕΚ, όπως και όλες τις Ελληνικές Κοινότητες, Ελληνικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες τους να εκφράσουν την έμπρακτη  αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους από τους καταστροφικούς σεισμούς λαούς της Τουρκίας και  της Συρίας και να πρωτοστατήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να σταλούν μέσα στις επόμενες μέρες τα οποία να παραδοθούν σε αντίστοιχους Τούρκικους Μεταναστευτικούς ή άλλους φορείς για την άμεση και γρήγορη μεταφορά τους στους πληγέντες. 

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, τσιρότα (γενικά ιατροφαρμακευτικό υλικό), είδη ατομικής υγιεινής, ξηρά τροφή. 

Σε τέτοιες στιγμές δίνουμε το σπουδαιότερο μάθημα στα παιδιά μας:     

Αυτό της αλληλεγγύης που δε γνωρίζει σύνορα. Οι λαοί σε τέτοιες στιγμές δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, αντίθετα τους ενώνουν τα ίδια βάσανα και προβλήματα.   

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών Α.ΣΥ.Μ

Κοράκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.