Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Βαυαρία: Δικαστήριο: Επιτρέπεται η φωτογράφιση παράνομα σταθμευμένων ΙΧ

Δεσμευτική νομική απόφαση: Επιτρέπεται η φωτογράφιση παράνομης στάθμευσης ΙΧ 

Φωτογράφιζαν παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ και έστελναν τις φωτογραφίες στην αστυνομία: Δύο άνδρες στη Βαυαρία αντιμετώπισαν  εξαιτίας αυτούπροβλήματα με την εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων. Ωστόσο, ένα δικαστήριο αποφάσισε υπέρ των ανδρών - και τώρα η απόφαση είναι νομικά δεσμευτική.

Παραβιάζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων με τη φωτογράφιση παράνομα σταθμευμένων ΙΧ και  διαβιβάζετε τις φωτογραφίες στην αστυνομία ως αποδεικτικό στοιχείο; Αυτό ήταν το ερώτημα στο οποίο έπρεπε να πάρει απόφαση το δικαστήριο στον Ανσμπαχ της Βαυαρίας. 

Δύο άνδρες στη Βαυαρία είχαν λάβει προειδοποιήσεις και πρόστιμο 100 € από την Κρατική Υπηρεσία Εποπτείας Προστασίας Δεδομένων (LDA) γι' αυτό και είχαν προσφύγει στο δικαστήριο εναντίον της υπηρεσίας. Το διοικητικό δικαστήριο του Άνσμπαχ είχε αποφανθεί υπέρ τους τον Νοέμβριο - τώρα η απόφαση-είναι νομικά δεσμευτική, όπως δημοσίευσε  το BR24 και σύμφωνα με τον δικηγόρο ενός από τους ενάγοντες. 

Δικηγόρος: Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να αποκαλύπτουν πρόσθετα δεδομένα

Σε συνέντευξή του στο BR24, ο δικηγόρος Lachermann προειδοποίησε ταυτόχρονα τυχόν παρεμηνεία της απόφασης. Το δικαστήριο θεωρεί μεν ότι είναι νομικά επιτρεπτό να φωτογραφίζονται παράνομα σταθμευμένα αυτοκιίνητα και να διαβιβάζονται στην αστυνομία. Ωστόσο, "πρέπει να τηρείται η αρχή της ελαχιστοποίησης των δεδομένων" - δηλαδή στις φωτογραφίες δεν πρέπει να φαίνονται άλλα αυτοκίνητα ή άτομα. Τόνισε επίσης: "Αυτό που δεν προκύπτει από την απόφαση είναι ότι μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Br24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.