Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

H Ελληνική Κοινότητα Viersen στην νύχτα των βιβλιοθηκών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μια πολύ όμορφη παρουσία είχε η Ελληνική μας Κοινότητα συμμετέχοντας στην νύχτα των βιβλιοθηκών.

Το θέμα μας Ελληνική Μυθολογία - Θεοί του Ολύμπου ,αποκόμισε πολλά θετικά σχόλια από όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Τα παιδιά των τμημάτων μητρικής γλώσσας , τα ελληνόπουλα μας, μέσα από κουίζ, καλλιτεχνικά δρώμενα και παιχνίδια μαζί με τους επισκέπτες έμαθαν για την Αρχαία Ελλάδα.

Φυσικά όσοι ήθελαν ντύθηκαν με αρχαιοελληνική στολή.(μικροί και μεγάλοι ενθουσιαστηκαν με την ιδέα και έγιναν για λίγες ώρες Αρχαίοι Έλληνες).

Καθ'όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε βίντεοπαρουσίαση με εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με το θέμα στην γερμανική γλώσσα καθώς και παρουσίαση όμορφων εικόνων από όλη την Ελλάδα με ελληνική μουσική επένδυση.

Στις 20:00μ.μ. απολαύσαμε το χορευτικό μας τμήμα "ΜΕΡΑΚΙ" που υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου μας Γιώργου Δημητρούλα παρουσίασαν ενα πολύ όμορφο πρόγραμμα με χορούς από πολλά μέρη της πατρίδας μας.

Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν και πολλοί επισκέπτες χορεύοντας χασαποσερβικο.

Μάλιστα ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που ο χορός επεκτάθηκε στην είσοδο της βιβλιοθήκης με συμμετοχή ακόμα περισσότερων επισκεπτών.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φιερζεν και περιχώρων κος Νικόλαος Ιωαννίδης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιήθει αυτή μας η παρουσία. Μέλη,Χορευτικό,Παιδιά ,γονείς αλλά και τους διοργανωτές από την μεριά της βιβλιοθήκης για αυτή την σπουδαία εκδήλωση, δίνοντας στην συνέχεια τον λόγο στον Γενικό μας Πρόξενο.

  Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κος Βασίλειος Κοΐνης χαιρέτισε όσους παρευρέθηκαν, συμμετείχαν και οργάνωσαν την εκδήλωση.  Συνεχάρη την Δήμαρχο της πόλης μας κα Sabine Anemüler και την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του Φιέρζεν κα Christiane Wetter.

Έγινε επίδοση αναμνηστικού δώρου(προτομή του Θεού Δία) στις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης του Φιέρζεν κα Christiane Wetter και κα Uta krüger σε ένδειξη καλής συνεργασίας και σεβασμού.

Προς το τέλος της εκδήλωσης και με παρουσία όλων των επισήμων επισκεπτών  ,υπήρξε ένας σύντομος χαιρετισμός (μέσω βίντεο) του Γενικού γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών όπου η Ελληνική συμμετοχή είχε την χαρά και την τιμή να τελεί υπό την Αιγίδα του.

Να είμαστε πάντα καλά και να συμμετέχουμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις της πόλης μας.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.