Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Οι απόδημοι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

 Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας  (μή εκλόγιμη) εκπροσωπώντας - όπως της είχε προτείνει εδώ και μήνες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής - τον απόδημο Ελληνισμό. Η κυρία Χρονοπούλου ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταλάβει την τρίτη θέση, προκειμένου να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα θάρρους σε κάθε γυναίκα, αλλά ταυτοχρόνως να μην αφήνεται η αίσθηση ότι διεκδικεί προσωπικό όφελος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ελλάδα και στο Βέλγιο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.  Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης.
Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της προεδρίας των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών (Party of European Socialists)

Eλένη Άννα Δημητρακούδη (8η θέση)
Είναι σύμβουλος από το 2010 στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Έχει εργαστεί συντονίζοντας σε τεχνικό επίπεδο την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών σε όλα τα μεγάλα νομοθετικά πακέτα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση της οικονομίας (European Climate Law και Fit for 55). Προηγουμένως είχε εργαστεί ως σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF).
Είναι δικηγόρος και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακούς τίτλους από το Université Libre de Bruxelles και το Katholieke Universiteit Leuven.  Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες από το 2004 και είναι μητέρα δύο παιδιών 3 και 6 ετών.

Σίμος Γερασιμίδης (14η θέση) 
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικός Μηχανικός στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο Άμχερστ. Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, έχει λάβει το διδακτορικό του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο MIT.
Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στους τομείς των νέων υλικών και μεταϋλικών, της μηχανικής γεφυρών και των ενεργειακών κατασκευών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 τεχνικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και είναι αποδέκτης βραβείων και υποτροφιών για την επιστημονική του δραστηριότητα από το Αμερικανικό Ίδρυμα Έρευνας (National Science Foundation) την Αμερικανική Ακαδημία Μηχανικών (National Academy of Engineering).

Οι απόδημοι στα ψηφοδέλτια επικρατείας των υπόλοιπων κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.