Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Όταν τα ΜΜΕ δεν φοβούνται την γελιοποίηση ...

Μία ευφάνταστη, εικονική… συνέντευξη που έγινε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα στελέχη του συγκεκριμένου περιοδικού να γράψουν  «Η Πρώτη Συνέντευξη, Παγκόσμια Αίσθηση» με ξύλινα γράμματα στο εξώφυλλο, ενώ με τον υπότιτλο «Απατηλά Αληθινή», θέλουν να δημιουργήσουν και ένα σασπένς αλλά κυρίως να καλύψουν νομικά τα νώτα τους.


Φυσικά, χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως» «Εδώ είναι – η απίστευτη συνέντευξη!», «Με λυτρωτικές απαντήσεις στα πιο καυτά ερωτήματα όλου του κόσμου εδώ και τόσο καιρό» και άλλα πομπώδη.

Γράφοντας στο Übermedien, ένα γερμανικό ιστολόγιο για τα μέσα ενημέρωσης, ο συγγραφέας Boris Rosenkranz σχολίασε ότι η Die Aktuelle είναι γνωστή για fake news αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια θράσους και ανοησίας.



«Απλώς αηδιαστικό» γράφει η Kölner Stadt-Anzeiger, μια εφημερίδα με έδρα την Κολωνία, ενώ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος news.de χαρακτηρίζει την Die Aktuelle ως «κουτσομπολίστικη εφημερίδα».

Η ίδια εφημερίδα είχε στο παρελθόν προκαλέσει σάλο επειδή παραπλάνησε τους αναγνώστες όταν έβαλε στο εξώφυλλο μία φωτογραφία του Σουμάχερ που υποτίθεται ήταν η πρώτη που τραβήχτηκε μετά το ατύχημά του στο σκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.