Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ν. Υόρκη: Κυριακή του Πάσχα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Ο Αρχ/πος Αμερικής Ελπιδοφόρος χοροστατεί κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου. Διακρίνονται ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μιχάλης Ψαρός και ο γενικός πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνου.Facebook/St. Nicholas Greek Orthodox Church and National Shrine

H ελληνοαμερικανική κοινότητα συνέρρευσε στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να παρακολουθήσει την Τελετή της Αναστάσεως, τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Από την Αστόρια μέχρι το Σαουθάμπτον, από το Φλάσινγκ μέχρι το Μανχάταν και από το Μπρονξ μέχρι το Μπρούκλιν, ομογενείς κάθε ηλικίας προσήλθαν στις εκκλησίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι λειτούργησε για πρώτη φορά τη Μεγάλη Εβδομάδα ο νέος Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε τη Μεγάλη Παρασκευή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, το Μεγάλο Σάββατο στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδας και την Κυριακή του Πάσχα στον Άγιο Νικόλαο Σημείου Μηδέν, όπου παραβρέθηκε αντίστοιχα και ο γενικός πρόξενος, Ντίνος Κωνσταντίνου.

Στη συνοικία της Αστόριας, όπου αποτελεί και μια βασική κοιτίδα της ελληνοαμερικανικής ομογένειας της Νέας Υόρκης, επίκεντρο αποτέλεσε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” η συνοικία του Ντίτμαρς, με τρεις διαφορετικούς Επιταφίους να ακολουθούν μια πανομοιότυπη διαδρομή: Ο λόγος για τον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου, την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου αλλά και τον Καθεδρικό Ι.Ν. ΓΟΧ Αγίας Μαρκέλλας. Παράλληλα, σημαντική ήταν η προσέλευση και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας, στην ευρύτερη περιοχή της 30ής Λεωφόρου.

Οι ομογενείς όμως έδωσαν δυναμικό «παρών» και εκτός της πόλης της Νέας Υόρκης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σαουθάμπτον, όπου ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και ο π. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μετά την αναπομπή του ευαγγελίου της Αναστάσεως, είπαν το «Χριστός Ανέστη» σε διαφορετικές γλώσσες, στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.