Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Μειώνεται η μέση δαπάνη των ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Μειώνεται σταθερά η μέση δαπάνη των τουριστών στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την τάση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε 8,4% τον Απρίλιο, καθώς από τα 576 ευρώ πέρσι έπεσε στα 572 ευρώ φέτος και 9,6% σωρευτικά στο πρώτο τετράμηνο του έτους (έπεσε στα 447 ευρώ από 594 ευρώ πέρσι).

Μειώθηκαν οι δαπάνες των γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα 

Οι Γερμανοί - που είναι μια μεγάλη αν όχι η μεγαλύτερη αγορά παραδοσιακά για την Ελλάδα - αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω ύφεσης και πληθωρισμού και μειώνουν έξοδα από τις διακοπές τους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Είναι ενδεικτικό πως ενώ οι αφίξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν 18,7% στο πρώτο 4μηνο του έτους οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση  0%! 

Δηλαδή ενώ ήρθαν 56.400 παραπάνω τουρίστες από τη Γερμανία, συνολικά οι Γερμανοί ξόδεψαν ακριβώς τα ίδια με πέρσι, δηλαδή 180,7 εκατ. ευρώ. Έτσι η μέση δαπάνη του Γερμανού τουρίστα έπεσε φέτος στα 505,1 ευρώ από 599,7 ευρώ πέρσι. Η μείωση είναι 18,7%.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.