Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

FamTrip Γερμανών TOs στη Θεσσαλία

Τις κρυφές ομορφιές της ελληνικής ενδοχώρας και συγκεκριμένα από Θεσσαλία, επισκέφτηκε πενταμελής ομάδα Γερμανών Tour Operators στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία Marabu, που επιμελήθηκε τη μεταφορά της ομάδας με απευθείας πτήση Μόναχο – Αγχίαλος και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία φιλοξένησε τους προσκεκλημένους.

Στιγμιότυπο από την πεζοπορία σε μονοπάτι των Μετεώρων και την
ξενάγηση σε ασκηταριά και μοναστήρια

Στόχος του ταξιδιού ήταν να διαπιστώσουν οι εξειδικευμένοι Γερμανοί διοργανωτές ταξιδίων ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -ενδοχώρα και νησιά- διαθέτει ελκυστικό και ποικίλο τουριστικό προϊόν καθόλη τη διάρκεια του έτους και μπορεί να ικανοποιήσει τον επισκέπτη με ποικιλία δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί άνετα να εισέλθει στην γερμανική αγορά, ως αυτόνομος εναλλακτικός προορισμός, επεκτείνοντας σε κάθε περίπτωση την τουριστική περίοδο στην περιοχή κατόπιν και των άμεσα αναμενόμενων παρεμβάσεων, όπως η φροντίδα αποκατάστασης ή/και η πιστοποίηση ορισμένων περιπατητικών διαδρομών και η μελέτη και χάραξη νέων διαδρομών.

Οι διαδρομές

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ποικιλόμορφο τουριστικό προϊόν των περιοχών της Θεσσαλίας, το οποίο απευθύνεται σε επισκέπτες που αναζητούν την αυθεντική εμπειρία με δραστηριότητες στη φύση και να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα με αποκορύφωμα τις θεσσαλικές πίτες.

Λίμνη Πλαστήρα με πεζοπορία σε μονοπάτι Αγράφων
και υδατοποδηλασία
Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από το υπέροχο φυσικό τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα, που διασφαλίζει με το μικροκλίμα της ιδιαίτερα πλούσιο φυτικό και ζωικό περιβάλλον και ταυτόχρονα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ασχοληθεί με δραστηριότητες εντός και εκτός του υγρού στοιχείου, όπως μεταξύ άλλων ποδηλασία και πεζοπορικές διαδρομές γύρω από τη λίμνη, τοξοβολία, κανό και υδατοποδηλασία.

Διαδρομές -οδικώς αλλά και με πεζοπορία μονοπατιού- από το εντυπωσιακό ιστορικό φράγμα της Λίμνης, στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγιάς Πελεκητής έως το καταφύγιο Καραμανώλη των Αγράφων και επίσκεψη στα ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου, συμπλήρωσαν την εικόνα των προσφερόμενων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Μέσω του γραφικού χωριού Κανάλια και του Βυζαντινού κάστρου στο Φανάρι που δεσπόζει πάνω από τον Θεσσαλικό κάμπο έφτασε η ομάδα στην πρωτοποριακή πόλη των Τρικάλων, ξεναγήθηκε στην παλαιά πόλη, ενώ η περιοχή της Καλαμπάκας/Καστρακίου είχε την τιμητική της με πεζοπορία στους εντυπωσιακούς βράχους των Μετεώρων, επίσκεψη της Μονής Βαρλαάμ και γαστρονομική εμπειρία στη φύση με οινογνωσία. 

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των παραδοσιακών χωριών του Πηλίου, όπου οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν και επισκέφτηκαν σημεία ενδιαφέροντος και δραστηριοτήτων, όπως στις Μηλιές με την εντυπωσιακή εκκλησία και το τρενάκι και την παραγωγή προϊόντων από Συλλόγους και τοπικούς παραγωγούς

Πηγή: ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.