Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Πλειοψηφία 208 βουλευτών υπέρ στο νόμο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Πλειοψηφία 208 βουλευτών για την έγκριση του κυβερνητικού νομοσχεδίου που αίρει τα εμπόδια στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων διαμορφώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη καθώς στον κατάλογο των ομιλητών έχουν εγγραφεί 96 βουλευτές.

Υπέρ των προωθούμενων διατάξεων έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Οι Σπαρτιάτες μετατόπισαν την στάση τους και το «υπέρ» που εξέφρασαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έγινε «παρών» στην Ολομέλεια.

«Παρών» θα δηλώσει και η Ελληνική Λύση με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να καταγράφει θεαματική αναδίπλωση καθώς προσχώρησε σε θέσεις που πριν από δύο χρόνια χαρακτήριζε «γελοίες».

Τέλος, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσουν, με τον Περισσό να επιμένει στην διατήρηση των προϋποθέσεων στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την Κουμουνδούρου να προτείνει την διεξαγωγή παράλληλης εκλογικής αναμέτρησης ώστε οι ψήφοι του εξωτερικού να μην προσμετρούνται στο συνολικό αποτέλεσμα της επικράτειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.