Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Η Νταϊάν Κουναλάκη εξελέγη πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής

 Η Νταϊάν Κουναλάκη εξελέγη 1η γυναίκα πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ. ΟΧΑΪΟ. Ιστορία γράφτηκε στο 48ο ετήσιο συνέδριο της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής (Pancretan Association of America – PAA) στο Κλίβελαντ, όπου εκατοντάδες εκπρόσωποι από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώθηκαν για να εκλέξουν ομόφωνα την πρώτη γυναίκα πρόεδρο από την ίδρυση της οργάνωσης το 1929.

Η Νταϊάν Κουναλάκη (Diane Kounalakis), κάτοικος του Χίλσμπορο της Καλιφόρνιας, εξελέγη πρόεδρος στις 3 Ιουλίου. Είναι μέλος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής (ΠΕΑ) από το 1978 και έχει αναλάβει πολλές θέσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑ ως αντιπρόεδρος Επικοινωνίας, επιβλέποντας την ιστοσελίδα, τα social media και το περιοδικό «Κρήτη», ένα από τα μακροβιότερα πολιτιστικά έντυπα της χώρας. Εκτός από τους ρόλους της στο εθνικό συμβούλιο, υπηρέτησε επίσης σε τοπικό επίπεδο ως πρόεδρος της Κρητικής Νεολαίας του Σαν Φρανσίσκο (1981-85) και του Παραρτήματος Επιμενίδης/Αριάδνη της ΠΕΑ (2001-2006) και ήταν συμπρόεδρος των Εθνικών Παγκρήτιων Συνεδρίων το 1983 και το 2017, που πραγματοποιήθηκαν και τα δύο στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Η Νταϊάν είναι παντρεμένη με τον Τζέφρι Μπάξτερ (Jeffrey Baxter) και έχει δύο παιδιά, τον Αντώνιο και τη Βικτώρια Μπάξτερ.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ΠΕΑ», σημείωσε η κ. Κουναλάκη. «Οφείλω ευγνωμοσύνη στους αείμνηστους γονείς μου Αντώνιο και Βασιλική Κουναλάκη, οι οποίοι μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1954 και ήταν πάντα πολύ περήφανοι Κρητικοί. Το 1978, με έφεραν στο πρώτο μου συνέδριο της ΠΕΑ στην Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα και αυτό ήταν ένα κομβικό σημείο για μένα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, αφιέρωσα το χρόνο και την ενέργειά μου στην αποστολή της ΠΕΑ».

Η ΠΕΑ είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξυπηρετεί χιλιάδες μέλη σε όλη τη χώρα, προσφέροντας υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, πολιτιστικά προγράμματα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό και δυναμικές φιλανθρωπικές προσπάθειες που έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για φιλανθρωπικά ιδρύματα σε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα. Το 2022, η κ. Κουναλάκη και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΑ διοργάνωσαν μια επιτυχημένη εκδρομή στην Κρήτη. Το διάρκειας μίας εβδομάδας πρόγραμμα συγκέντρωσε εκατοντάδες μέλη στην Κρήτη, ορισμένα για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τρίτης και τέταρτης γενιάς, που ταξίδεψαν μαζί σε όλη την Κρήτη για να ανακαλύψουν τις ρίζες τους.

«Εθνικός Κήρυξ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.